Újra munkában a Sírhant művek alkotója

Sírhant művek
A Sírhant művek posztere
Vágólapra másolva!
Az Amerikai szépség Oscar-díjas forgatókönyvírójaként, az Érzékeny pont rendezőjeként, illetve a Sírhant művek és a True Blood – Inni és élni hagyni című sorozatok ötletgazdájaként ismert Alan Balltól az HBO rendelt családi drámaszériát.
Vágólapra másolva!

Az egyelőre cím nélküli sorozat cselekményének középpontjában egy vegyes összetételű család áll: egy filozófiaprofesszor, ügyvéd felesége, három, Szomáliából, Vietnamból és Kolumbiából örökbefogadott gyermekük és egyetlen vér szerinti csemetéjük.

Ez a látszatra tökéletes, haladó gondolkodású család azonban valójában súlyos problémákkal küszködik. Ráadásul az egyik gyerek egyszer csak elkezd olyasmiket látni, amit rajta kívül senki más.

Alan Ball idén áprilisban Forrás: Astrid Stawiarz / Getty Images North America / AFP

Mentális zavarról lenne szó? Esetleg valami egészen másról? Ball sorozata – amelyben az alkotó executive producerként, forgatókönyvíróként, ötletgazdaként és rendezőként is részt vesz – a tragikomikum eszközével közelít azokhoz a bonyolult erőkhöz, amelyek a mai Amerikában mindenkiben ott munkálnak.

A Sírhant művek posztere Forrás: HBO

Alan Ball és az HBO együttműködése egyébként nem új keletű, hiszen két sorozata, a True Blood – Inni és élni hagyni, illetve a Sírhant művek hét, illetve öt évadon keresztül futott a kábelcsatornán. Ball volt ezenkívül az HBO kötelékébe tartozó Cinemax 2013 és 2016 között sugárzott Banshee című szériájának executive producere, ahogy hasonló szerepben vesz részt a jövőre debütáló HBO-tévéfilm, a The Immortal Life of Henrietta Lacks munkálataiban.