Csökkent a Petőfi hallgatottsága

Vágólapra másolva!
A Petőfi Rádió hallgatottsága a struktúraváltás óta - a 2016 márciusi időszakhoz képest - a kutatási adatok alapján jelentősen csökkent.
Vágólapra másolva!

Egyelőre nem vált be a Petőfi irányváltása, legalábbis a TNS Hoffmann – Mediameter mérése szerint. „Megerősíthetjük, hogy a Petőfi Rádió hallgatottsága a struktúraváltás óta (a 2016 márciusi időszakhoz képest) a kutatási adatok alapján jelentősen csökkent" – áll a közleményükben. Számokat nem közöltek, az előző mérés eredményei itt találhatóak.

A konzorcium a Rádiós Médiaszolgáltatók Egyesülete (RAME) által 2013-ban kiírt tender győzteseként méri a rádiók hallgatottságát. 2016. március 31-én lejárt a RAME és a TNS Hoffmann – Mediameter konzorcium által kötött szerződés. Ekkor a TNS Hoffmann – Mediameter konzorcium úgy határozott, hogy április 1-től változatlan szakmai tartalommal folytatja az országos és budapesti közönségmérést.

A cég állítja, hogy a kutatást a korábbi áron kínálja a rádiós piac szereplői számára. Ajánlatával a konzorcium mind az MTVA-t, mind az NMHH-t többször megkereste, de a cég közlése szerint érdemi tárgyalásokra nem került sor. Jelenleg a mérés előfizetői a legjelentősebb országos, regionális és budapesti kereskedelmi rádiók, valamint hazai és nemzetközi médiaügynökségek. A legfrissebb mérés így nem tartalmazza sem a Petőfi, sem a Kossuth, sem a többi állami rádió hallgatottságát.