Jön a Trónok harca írójának újabb tévésorozata!

Emilia Clarke, George R.R. Martin
A Trónok harca sztárja, Emilia Clarke és George R.R. Martin
Vágólapra másolva!
George R.R. Martin újabb nagyszabású regényfolyama elevenedik meg a kisképernyőn. A Universal Cable Productions ugyanis (olyan sorozatok gyártója, mint Mr. Robot, a The Royals vagy a 12 majom) megvásárolta a szerző Wild Cards című antológiájának a jogait.
Vágólapra másolva!

A nagy hírt maga Martin jelentette be, személyes blogján, ahol azt is elárulta, hogy ő maga ezúttal nem vehet részt íróként vagy producerként a munkálatokban, hiszen annak idején exkluzív megállapodást kötött a Trónok harcát sugárzó HBO-val. Ezenkívül ideje se lenne rá, hiszen jelenleg A tűz és jég dala-regények (ezeken alapul a népszerű fantasysorozat) hatodik darabjának, a The Winds of Winternek a megírásával van nagyban elfoglalva.

A Trónok harca sztárja, Emilia Clarke és George R.R. Martin Forrás: Frazer Harrison / Getty Images North America / AFP

A kreatív feladatokat ezért az író segédszerkesztőjére, Melinda Snodgrassre (aki a kezdetek óta Martin jobbkeze volt a Wild Cards-regények megalkotásakor) és Gregory Noveckre bízta (őt többek közt a Red című akciófilm executive producereként ismerhetjük).

A Wild Cards még a Trónok harcánál is sokkal hatalmasabb és összetettebb univerzum. Az 1986-ban indult regényfolyam eddig 22 kötetet számlál (de készülőben van a 23. rész is). Martin ezeknek csak egy részét írta maga, több esetben szerkesztőként működött közre.

Forrás: Bantam Books

A könyvekhez ráadásul képregények és játékok is csatlakoznak – az egész egy hatalmas, burjánzó világ (ami legalább olyan izgalmas, mint a Marvel vagy a DC által teremtett, csak karcosabb, realisztikusabb és következetesebb), rengeteg karakterrel és sztorival. Habár a munkálatok állítólag szinte azonnal megkezdődtek, még nem tudni, pontosan mely karakterek és sztorik kelnek majd életre a kisképernyőn.

A Wild Cards alaptörténete szerint 1946. szeptember 15-én egy földönkívüli vírus csapott le a gyanútlan emberiségre. A fertőzöttek 90 százaléka a pikk dámát húzta: ők borzalmas halált haltak. 9 százalékuk kifordult magából, és Jokerré vált, a szerencsés 1 százalék pedig különleges képességek birtokába került – ők az ászok. A világ ezzel egy csapásra megváltozott.

Forrás: Dabel Brothers

Martin még nem tudta megmondani, pontosan mikor érkezik a Wild Cards világa alapján készülő sorozat első része. Azt reméli, a következő egy vagy két évben már megvalósul valami belőle. Az említett blogon egyébként kommentekben már meg is indultak a találgatások (egyesek egyenesen arra biztatják a szerzőt, hogy a Disneyland mintájára létre kéne hoznia a karaktereiből egy saját élményparkot). A szerencsésebbeknek az író saját maga válaszol.