Bűncselekmény volt a Katrina hurrikán?

Katrina hurrikán, Florida
A Katrina hurrikán idején a floridai Deerfield Beachen
Vágólapra másolva!
Az amerikai tévékritikusok szövetsége, a TCA által szervezett nyári sajtóturnén bejelentették az American Crime Story című antológiasorozat következő, második évadának tematikáját. Elég meglepő a választás.
Vágólapra másolva!

Az American Crime Story első szezonja, Az O.J. Simpson-ügy idén februártól áprilisig futott, és címének megfelelően a modern Egyesült Államok egyik legnagyobb port kavaró bűnügyi, tárgyalótermi és sajtóeseményéről szólt.

American Crime Story: Az O.J. Simpson-ügy Forrás: FX

Antologikus szériáról lévén szó, előre lehetett tudni, hogy az érkező második évadnak teljesen más lesz a témája és a sztorija, az alkotók választása azonban még így is elég meglepő: a Katrina hurrikán utóhatásait fogják dramatizálva bemutatni, híres és átlagemberek életét egyaránt megjelenítve.

Az American Crime Story: Az O.J. Simpson-ügy posztere Forrás: FX

Az O.J. Simpsonhoz kapcsolódó epizódokkal összehasonlítva Brad Simpson executive producer a következőt mondta az új szezonról:

A műsorunk ugyanis minden évben annak megfelelően alakul, amilyen a bűnügy, amit körbejárunk."

A Katrina hurrikán idején a floridai Deerfield Beachen Forrás: Carlo Allegri / Getty Images North America / AFP

De hogy miért is gondolják az alkotók úgy, hogy a 2005-ben pusztított természeti csapás bűnügy volt, arra a széria ötletgazdája, Ryan Murphy adta meg a választ.

Egy bűncselekmény az ellen a rengeteg ember ellen, aki nem tudta hallatni a hangját. Éppen ezért az ábrázolásunkban is bűnügyként fogjuk kezelni" – mondta az alkotó, aki azt is elárulta, hogy a cselekmény 6-8 ember sorsát fogja követni, hogy a tragédia minden oldalát megvizsgálhassák, és hogy ezúttal is társadalmi küldetésként és szociális szempontból tudatosan közelítenek a témához.

Sarah Paulson és Sterling K. Brown az American Crime Story: Az O.J. Simpson-ügyben Forrás: FX

Ennél sokkal többet egyelőre nem tudni az új projektről, amely egyesek szerint hivatalosan még nem is kapott zöld utat. Simpson annyit még elárult, hogy már felállt egy írói műhely (amelynek tagjai nem ugyanazok, akik az American Crime Story: Az O.J. Simpson-ügyet írták, mivel ők mással vannak elfoglalva), de a karakterekről és az őket megformáló színészekről nem tudott beszámolni.

Sokan arra tippelnek, hogy láthatunk majd visszatérő arcokat Ryan Murphy csapatából, hiszen az alkotó köztudottan szeret többször is ugyanazzal a színésszel dolgozni. Sarah Paulson például szerepelt Murphy másik antológiasorozata, az Amerikai Horror Story mind a hat évadában, Az O.J. Simpson-ügy-ben ő játszotta Marcia Clark ügyésznőt, és máris kinyilvánította, hogy bármit megtenne, akár térden állva könyörögne, csak szerepelhessen az új American Crime Story-ban is.

Sarah Paulson és Wes Bentley az Amerikai Horror Story: Hotelben Forrás: FX

A producerek reményei szerint az új évadot idén ősszel már el is kezdik forgatni, és valamikor 2017-ben kerülhetnek adásba a részek. Újságírói kérdésre válaszolva Brad Simpson azt is elárulta: arra viszont már nincs esély, hogy bármilyen formában is folytassák az O.J-sztorit. „Úgy érzem, ezt már lezártuk.

– mondta a szakember.

Ha még több mindenre kíváncsi a közelgő Katrina-évaddal kapcsolatban, itt mindent elolvashat, amit jelenleg tudni lehet róla.