Jennifer Lopez drogbáró lesz

Jennifer Lopez
Vágólapra másolva!
A 47 éves színész-énekesnő a Shades of Blue című zsarusorozat után tovább ostromolja a tévéképernyőket: Griselda Blanco kolumbiai drogkeresztanyát fogja megformálni egy közelgő HBO-s tévéfilmben.
Vágólapra másolva!

Az egyelőre cím nélküli projektnek Lopez nemcsak a főszereplője, hanem executive producere is lesz, méghozzá a szintén színész Alex Pettyferrel (A negyedik, Magic Mike) együtt. Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy Pettyfert is láthatjuk-e majd a képernyőn.

Jennifer Lopez a Shades of Blue-ban Forrás: NBC

és most az HBO-val együttműködve eljött a tökéletes pillanat, hogy életet leheljünk Griselda történetébe" – hozta nyilvánosságra J.Lo egy közleményben.

Nem ez az egyetlen mozgóképes alkotás egyébként, amely Blanco élettörténetén alapul. A 2006-os Kokain cowboyok című dokumentumfilm is a „Kokainkeresztanya" néven elhíresült bűnöző sztoriját tárgyalja, illetve részben az ő ihletésére született a Queen of the South című idei sorozat. Ezenkívül előkészületben van egy nagyjátékfilm forgatása is: a The Godmotherben Catherine Zeta-Jones alakítja majd a női drogbárót.

Queen of the South Forrás: USA Network

A kolumbiai Griselda Blanco volt a hetvenes-nyolcvanas években a miami székhelyű kokaincsempészet és az ehhez kapcsolódó szervezett bűnözés úttörője és feje. Tevékenykedése során egyes becslések szerint 200 embert ölt vagy öletett meg. Állítólag havonta 300 kiló kokaint szállított Kolumbiából New Yorkba, Miamiba és Dél-Kaliforniába.

Griselda Blanco börtönéveiben Forrás: HO / FLORIDA DOC / AFP

1985-ben Blancót letartóztatták – egészen 2004-ig volt börtönben, de innen is folytatta a kokainbiznisz irányítását. 2012 szeptemberében halt meg, amikor a kolumbiai Medellínben egy ismeretlen motoros kétszer fejbe lőtte. A drogkeresztanya megformálása a nyilvánvalón túl azért is lesz érdekes kihívás Jennifer Lopez számára, mivel Blanco nyíltan biszexuális volt. Azt ugyanakkor kijelenthetjük, hogy nem a kísérteties hasonlóság motiválhatta a színésznőt a szerepválasztásban, hiszen a néhai bűnöző így nézett ki.