Oláh Gergő: Csak nézek, mennyire szeret engem az Isten

Kicsi óriások RTL Oláh Gergő Kicsi óriások című új RTL műsor sajtótájékoztatója és kulisszatitkai
Kicsi óriások című új RTL műsor sajtótájékoztatója és kulisszatitkai
Vágólapra másolva!
Oláh Gergő is csapatkaptány lesz a Kicsi Óriások-ban, az RTL Klub szeptember 3-án kezdődő tehetségkutatójában igyekszik azt a tudást átadni a gyerekeknek, amit ő kapott egykori mentorától, Geszti Pétertől. Ősszel új albuma jelenik meg, lemezbemutató koncerttel is készül, és még sosem bízott zeneileg úgy semmiben, mint a Roma Suolban – ezekről mesélt az Origónak.
Vágólapra másolva!

A Kicsi Óriások-ban csapatokban küzdenek egymással a gyerekek, az öt csapat egyikét Oláh Gergőre bízta az RTL Klub. Az énekesnek három saját gyermeke van, így nem szokatlan számára a gyereksereg, igyekszik a kis tehetségeknek minden olyat tudást átadni, amit az elmúlt években szerzett. "A vártnál is sokkal jobb a gyerekekkel a kapcsolat. Az elején nem engedtem őket túl közel magamhoz, mert igyekeztem kicsit tanítóbácsi lenni, de aztán

mert csak úgy lehet igazán jól együttműködni. Az lett a célom, hogy minél hamarabb megbízzanak bennem, és elmondják nekem a gondolataikat, érzéseiket, kikérjék a véleményemet" - mesélte.

Oláh Gergő is kapott egy csapatot az új tehetségkutatóban Fotó: Polyák Attila - Origo

Ez valóban így is lett, nem csak a produkciókkal, hanem a ruhájukkal, frizurájukkal kapcsolatban is kérdezik a gyerekek. Sok időt tölt velük, mivel a szereplők a számukra létrehozott Akadémián készülnek, ahol naponta találkozhatnak. "Amikor időm engedi, jövök hozzájuk, ajándékot hozok, programokra viszem őket, nagyon intenzív a kapcsolat. El tudnak kenődni, ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy tervezték, nagyon jó, hogy van olyan felnőtt, akire ilyenkor számíthatnak.

Lelkileg is kell bírni

"Nem könnyű feladat hétről hétre újat mutatni és magas színvonalon teljesíteni, még egy felnőttnek sem. A gyerekeket is nagy nyüzsgés veszi körül, fodrászok, sminkesek, fotósok foglalkoznak velük, ezt lelkileg is kell bírni amellett, hogy fizikailag fárasztó. Mindig magyarázom nekik, hogy amikor csak tudnak, üljenek le pihenni" – részletezte.

Geszti Péter volt a mentora az X-Faktor-ban, ezt a tanácsot tőle kapta a tehetségkutató alatt, többek közt ezt a tudást is igyekszik átadni. "Mesélek nekik a tapasztalatokról, amit az elmúlt években szereztem a színpadon, de vannak köztük annyira profik, hogy nincs is igazán szükségük ilyesmire. A táncosok például eszméletlenek, amit a színpadion művelnek, azt látni kell, nem lehet szavakba önteni.

Például mindig a pihenést mondogatta, hogy ha csak öt percre is, de hunyjam le a szemem, amikor tehetem, mert a színpadon rettentő fontos, hogy a topon legyek és minden rendben menjen. Az utolsó adások előtt kipakoltatta az öltözőt és behozatott nekem egy kanapét, ennyire odafigyelt rám" – idézte fel.

Olyan tanácsokat ad, amilyeneket ő is kapott Fotó: Polyák Attila - Origo

"Máig megmaradt mentoromnak, negyedik éve lát el a tanácsaival. Ha valami új ötletem van, rögtön hozzá megyek, és ha azt mondja, hogy jó, akkor belevágok. Ilyen volt a Roma Soul együttes is, ami szerinte nemzetközi vizeken, nagyszínpadokon is megállná a helyét, úgyhogy bizakodom."

Mint mondja, semmiben nem hitt még annyira zeneileg, mint ebben a zenekarban, de szóló karrierjére is koncentrál.

A szóló karrierem megy tovább, megjelenik a szólólemezem szeptemberben, és lesz lemezbemutató koncertem is. A Roma Soulban pedig az ősi autentikus cigányzenei világot keverjük a nagyon modern alapokkal, úgy látszik, vevő rá a közönség, már külföldről is jöttek felkérések. Az első dalunk, a Fekete fehér akusztikus verzióját játszottuk egy tévéműsorban, a videót pedig több mint 800 ezren nézték meg két hónap alatt. Hamarosan megmutatjuk a hozzá készült klipet is, amit Molnár Tibi, Trap kapitány hangszerelt nekünk. Bízom ebben a projektnek a sikerében, a Kicsi Óriások és a színházi szerepek mellett most erre koncentrálok" - mondta.