Így néz ki most a Klinika Christa Brinkmannja

Funeral service for Wolfgang Rademann MEDIA televison FUNERAL Gaby Dohm SQUARE FORMAT
Actress Gaby Dohm attends the funeral service for late television producer Wolfgang Rademann at the Kaiser Wilhelm Memorial Church in Berlin, Germany, 11 February 2016. Photo: Klaus-Dietmar Gabbert/dpa
Vágólapra másolva!
Gaby Dohm itthon A klinikával lett igen népszerű, a sorozatot a nyolcvanas évek végén adta sokat az MTV.
Vágólapra másolva!

Dr. Christa Brinkmann A kliniká-ban volt látható, ez a széria a magyar tévézők egyik kedvence volt - de ne feledjük, akkoriban nem 107 magyar nyelvű tévé volt, hanem kettő. Klaus, a sármőr Udo, Christa vagy épp Hildegard gyakran szolgáltattak témát a trafikban, közértben vagy buszmegállóban várakozó néniknek, akik hosszan sopánkodhattak azon, hogy mennyivel szebb a kórterem és a környezet A kliniká-ban, mint a „Jánosban”.

Gaby Dohm színésznő 2016-ban Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Klaus-Dietmar Gabbert

A sorozatból 71 epizód készült, nagy sikerrel ment 1985 és 1989 közt, itthon némi csúszással. Bemutatták a spanyolok, franciák, olaszok, a britek, nagyjából negyven nyelven futott.
Gaby Dohm Salzburgban született, színész szülőktől, még a II. világháború alatt. Berlinben nőtt fel, az IMDb szerint 1974 óta házas, egy gyereke van.

2011-ben Forrás: NORTHFOTO/© 2011 by PPS Worldwide/P97

Számos német filmben és tévésorozatban játszott, feltűnt a Ragazzi della via Pál című olasz tévéfilmben (olasz alapfokú nyelvvizsgával megfejthető, hogy itt a Pál utcai fiúk itáliai verziójáról van szó), de felbukkant öt Derrick-epizódban, négy Álomhajó-részben is.

2009-ben Forrás: Northfoto

Az Álom és szerelem, a 4 összeesküvő és egy temetés követői is láthatták (11 epizódban), de mostanában is aktív, a Te szent ég! című sorozatban 15 részt kapott.