Pásztor Anna: Két ember mindig rajong majd érted

2016. 08. 26. Interjú Pásztor Anna Star Academy TV2 Tehetségkutató Valóságshow Zene Ének
Vágólapra másolva!
Pásztor Anna nem először ül a zsűriszékben, a Star Academy előtt a Rising Star-ban értékelte a produkciókat a TV2 képernyőjén. Amikor látta a beköltözős tehetségkutató reklámját, belemarkolt a párja lábába a tévé előtt, és azt mondta, ebben feltétlenül részt akar venni. Az énekesnő a rajt előtt mesélt a műsorról az Origónak. 
Vágólapra másolva!

A műsorban tehetséges énekeseket keresnek, de soha senkit nem beszélne le arról, hogy folytassa, akármilyen rossz előadó, és akármennyire nincs hangja. "Mindig van az a két ember, aki rajongani fog érted, ha más nem, az anyukád meg a tesód, a tengerimalacod, a kiskutyád, bárki. Mindig lesz közönség, akinek jó énekelni. Én éveken keresztül énekeltem a fürdőszobában a legnagyobb élvezettel saját magamnak, és olyan pszichés gátakat tudtam áttörni a gitárommal és az üvöltözéssel, amit el se lehet képzelni. Mindenkit rábeszélek, ha kutyaütő hangja van, és borzasztó előadó, akkor is, mert ha benne van az indíttatás, annak oka van, és sosem lehet tudni, hogy mi.

Ki kell adni, ami bennünk van, erről soha nem szabadna lebeszélni senkit" – mondta az Origónak.

Senkit nem beszélne le a zenéről Fotó: Adrián Zoltán - Origo

"Van kritikus énem, erősen hiszek abban, hogy a kritika segít. Az öcsém évekkel ezelőtt a szemembe nézett és azt mondta, hogy nem mindenkinek kell énekelni, hagyjam abba. Őt szeretem a világon a legjobban, vele zenélek, és amikor ezt kimondta, picit az volt bennem, hogy csinálok egy punkzenekart és üvöltök, de a zenéről nem tudok lemondani.

Van egy nagyon szociális énem is, ami néha idegesítő a zenekarnak, teljesen kivannak tőlem, mikor nem tudunk elindulni, mert valakinek a lelkével foglalkozom koncert után" – tette hozzá.

Hihetetlen izgalmas történés

Már akkor megtetszett neki a formátum, amikor a reklámot először látta a tévében. "Megmarkoltam a kedvesem térdét, és azt mondtam neki, hogy ezt szeretném, én ide annyira mennék. A Fame című musicalnek van egy sorozata, ami pont erről szól: előadókat megfigyelnek, ahogy léteznek, ahogy dolgoznak, ahogy tanulnak, láthatjuk a teljes folyamatot A-tól Z-ig. Hihetetlen izgalmas történés ez, a képernyőn most kicsit felgyorsítva láthatjuk, négy hónapig megy a műsor, sokan ezt évek alatt érik el. Lehet ilyen gyors tempóban is szépen haladni,

Örül, hogy végre taníthat Fotó: Adrián Zoltán - Origo

A 16 énekes nem lesz csapatokra bontva, a négy zsűritag és a tanárok mindenkivel egyformán foglalkoznak. "Most majd biztosan sírva fakadnak örömükben a tanáraim, mert végre használom a bölcsészdiplomámat, és tanítani fogok. Az édesanyám pedagógus, látom rajta is, hogy osztályokat vezetni nem csak fizikailag fárasztó, hanem hihetetlen lelki energiát vesz el. Nem lesz egyszerű igazi értéket átadni ilyen felpörgött körülmények között úgy, hogy a tévénézőkhöz is eljusson, de belevágunk, nem lesz egyszerű feladat."