Hamarosan jön a cigiző pápa

Jude Law, Az ifjú pápa
Vágólapra másolva!
Az Oscar-díjas A nagy szépség rendezőjeként ismert Paolo Sorrentino sorozatát az augusztus 31. és szeptember 10. között zajló 73. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon vetítették először. A Jude Law főszereplésével készült Az ifjú pápa hazánkba is hamarosan megérkezik: az HBO mutatja be.
Vágólapra másolva!

A tízrészes széria Lenny Belardóról szól, aki XIII. Piusz néven az első amerikai pápa lesz. Úgy tűnik, a fiatal és sármos pápa megválasztása a bíborosi kollégium egyszerű, ám hatékony médiastratégiájának eredménye. De a látszat sokszor csal – és kiderül, hogy XIII. Piusz a legtitokzatosabb és legellentmondásosabb az összes egyházi méltóság közül.

Forrás: HBO

A sorozatban Jude Law mellett olyan színészek játszanak, mint Diane Keaton, Silvio Orlando, Javier Cámara, Scott Shepherd, Cécile de France, Ludivine Sagnier, Toni Bertorelli és James Cromwell.

Sorrentino a forgatáson Forrás: HBO / Gianni Fiorito

Az HBO a premier pontos dátumát csak később hozza nyilvánosságra, addig is a Varietyn olvashatunk kritikát az alkotásról. Jay Weissberg a Velencei Filmfesztiválon megtekintett két epizód alapján elsősorban Az ifjú pápa pikáns és szellemes alapötletét dicséri, amit Sorrentino a tőle megszokott metsző humorral tár a néző elé – de nem hiányoznak a szárnyaló fantáziájából eredő váratlan fordulatok sem. Arról nem beszélve, hogy az alkotó gyökeresen új tartalmat ad a szappanopera fogalmának.

A kritikus dicsérte a főszereplő, Jude Law játékát is: véleménye szerint a színésznek már rég volt igazán tartalmas szerepe, de most nagyszerűen él a lehetőséggel, és csúcsformáját hozza. Weissberg szerint ehhez hasonlóan kimagasló az operatőri teljesítmény is: Luca Bigazzi, Sorrentino állandó operatőre ezúttal a tévés körülmények miatt ugyan lemondott az extravagáns vizualitásról, de a képek még így is kiválóan vannak megkomponálva.