Csak Sebestyén Balázs műsora fenyegeti az éllovasokat

Sebestyén Balázs
Vágólapra másolva!
Továbbra is a Barátok közt és az Éjjel-nappal Budapest vezeti a nézettségi listákat 18–49-ben és teljes lakosságban egyaránt. Az újabb műsorok közül a Nyerő páros tűnik telitalálatnak, a Kicsi óriások közepesen rajtolt a fiatalabbaknál, a Star Academy bajban van. A Való Világ 7-8 százalékokat hoz az RTL II-nek, amely így megelőzte a Comedy Centralt.
Vágólapra másolva!

Teljes lakosságban az RTL Klub nyerte a hetet 12,5 százalékkal a 9,9 százalékos TV2 előtt. A Duna TV 5,8 százalékos közönségaránnyal harmadik lett.

Forrás: Origo, Nielsen

A 18–49-es célcsoportban nagyobb az RTL fórja, 5,2 százalékpontot vert rá a TV2-re, amely 7,3-at hozott a múlt héten. A fiatalabb nézőknél Film+, Cool a további sorrend, utánuk jön az RTL II, amely a VV8 indulása óta veri a Comedy Centralt. A Mozi+, a Viasat3 és a SuperTV2 került még 3 százalék fölé, 2,2-n áll az AXN. A 18-49-es korcsoportban egy állami csatorna sem került be a top 10-be.

Műsorok

Az RTL Klub kezdte jobban az őszt. A Barátok köztnek 951 ezer néző is elég volt az elsőséghez, második az Éjjel-nappal Budapest, majd az RTL Híradó, a Kicsi óriások jön, ez az új műsor 714 ezerrel nyitott. A Nyerő páros stabilan az élmezőnyben van, és a Forma-1 is rendületlenül népszerű.

A TV2 a Tényekkel ért el jobb eredményt, a Star Academy pedig hét közben igen haloványan teljesített, de szombaton legalább 14 százalékos közönségarányt termelt teljes lakosságban, 482 ezer nézővel.

Forrás: Origo, Nielsen

18–49-ben is a Barátok közt nyerte a hetet, második az Éjjel-nappal Budapest, a legnézettebb film a héten a Lecsó volt. Egyértelműen bevált műsor és új formátum a Nyerő páros, negyedik lett a célcsoportban, többen nézték, mint a Szupercella című filmet vagy a Forma-1-es futamot.

A kereskedelmi célcsoportban a Kicsi óriások csak 14. lett, 16,5-os közönségaránnyal, ennél többre számíthattak az RTL-nél. A Star Academy viszont csak 21. a 18–49-es korcsoportnál, ennél egyértelműen jobban kell hoznia, ha maradni akar a megtisztelő, főműsoridős sávban.

A Való Világ nyolcadik szériája is feltűnik a listán, legnézettebb adása a 20. helyre kúszott, ez 8,7 százalékkal ment, ami az RTL II-nél igen jónak számít.