Boldog 50. születésnapot, Star Trek!

Star Trek
Vágólapra másolva!
Szeptember 8-án lett ötvenéves a Star Trek című kultikus sci-fi sorozat, azaz 1966-ban ezen a napon került adásba a legelső epizód. Emlékezzünk meg egy vicces videóval a jeles eseményről!
Vágólapra másolva!

Az IMDb filmes adatbázis által készített anyag a valós évforduló mellett azokról a fiktív dátumokról emlékezik meg, amelyek még a Star Trek-rajongók előtt állnak.

Forrás: The Kobal Collection / Kobal / The Picture Desk

Először is itt van például Kirk kapitány születésnapja, aki majd 2233. március 22-én fog megszületni. Az egyes források között az évet tekintve nincs egyetértés (valaki szerint 2228 a helyes év), de a március 22. egészen biztos. Vicces egybeesés, hogy ezen a napon tartja a figurát megformáló William Shatner is a szülinapját.

És vannak olyan elszánt rajongók, akik még emléktáblával is képesek megjelölni a kedvelt figura születési helyét, sőt azt a helyszínt is, ahol állítólag megfogant.

Nem kevésbé fontos dátum Jean-Luc Picard megszületése, aki 2305. július 13-án látja majd meg a napvilágot. A fent látható 2 és félperces videó pedig még egy nagyon fontos eseményről megemlékezik – annyit elárulunk, hogy nem születésnapról, hanem egy jelentős történelmi aktusról van szó.