Sztárban sztár: négyen is 40 ponttal masíroztak tovább

A fiatal Szulák Andi (Muri Enikő)
Vágólapra másolva!
Visszatért a TV2 sikerműsora, a Sztárban sztár: 2015-ben ez volt a legnézettebb show a hazai tévékben, díjat kapott, mint legjobb szórakoztató műsor, úgyhogy nem nagy meglepetés, hogy új évad indult.
Vágólapra másolva!

A Sztárban sztár nem egy igazságos műsor: jelentős előnyben van az, akinek országszerte ismert sztár, mindenki által dúdolt dal jut, mert a néző ütemesen bólogat, már szavaz is rá, mert eszébe jut fiatalkora, az építőtábor vagy az első csók a diszkóban, ugyanakkor a soha, vagy csak nagyon ritkán hallott számok semmiféle érzelmet nem hoznak ki a tévézőből, aki persze voksával befolyásolja a kiesést.

Volt, aki R-Gót kapott, a minden magyar által ismert Szikora Robit és a Létezem-et, másnak Amy Winehouse, Jennifer Hudson vagy Barry White jutott. Nem arról van szó, hogy utóbbiak nem ismertek itthon, de azért hálásabb országos slágert előadni magyarul, mint angolul kornyikálni, hiszen a szöveget sem érti a lakosság kétharmada.

Kefir "R-Go" Robi Forrás: tv2

Ugyanakkor igazságos is, mert rengeteg melóval, tehetséggel kihozhatja a fellépő a maximumot a karakterből, a hazai viszonyok közepette, és ez erősen javít az adott popénekes, musicalszínész imázsán, hiszen a versenyző bizonyítja, hogy számos arca, színe, hangja van, sokoldalú művész. Tehát nemcsak a nyilván igen korrekt gázsi, hanem a bizonyítási vágy miatt is iparkodnak tisztességgel az indulók, mindenki több kört akar menni. Ez volt tehát az első adás tétje: hiszen ki szeret rögtön egy versengés elején kiesni, ki akar orra bukni egy 8-9 részes show első adásában?

A fiatal Szulák Andi (Muri Enikő) Forrás: tv2

Kocsis Tibor olyan volt, mint egy klingon, Vásáry André pedig láthatóan élvezte, hogy nőnek öltözhetett, Zoltán Erikaként lépett fel. Barry White-ként izzadt a színpadon Nagy Adri, akire vagy ötven kilót pakoltak, dögösebb volt nála a fiatal Szulákot imitáló Muri Enikő. Kefir kapta Szikora Robi karakterét, hozta a kötelezőt, Király Linda a maximális pontszámot kapta a zsűritől (Jennifer Hudsont varázsolta a színpadra), Mészáros Árpád Zsolt viszont nem hozta egyáltalán Rod Stewart karakteres hangját, le is pontozták.

Vásáry "Zoltánerika" André Forrás: tv2

Veréb Tamás a 11 évvel ezelőtti Caramelt kapta feladatnak, a zsűrinek tetszett, Polyák Lilla pedig helyes volt a fiatal Szandiként. Homonnay Zsolt rémisztő Meat Loaf volt, Kozma Orsi Amy Winehouse-t alakította. Radics Gigi jött, aki nagy tehetség, szó se róla: ő Király Lindát kapta feladatnak, megoldotta, de nyilván nem sok olyan dolog van, amit nem tud kiénekelni. Ha valaki elfelejtette volna, Radics úgy nyert Megasztárt, hogy a több hónapos műsor első percétől kezdve még a Nemzeti Botfülűek Társaságának is nyilvánvaló volt, hogy övé lesz a fődíj, annyira kiemelkedett a mezőnyből.

Polyák Lilla mint a tini Szandi Forrás: tv2

Négy 40 pontos előadó volt a zsűri szerint (Király, Kozma, Radics, Veréb), az utolsó helyen Muri Enikő szomorkodott. Az első összesítésnél a jóformán ismeretlen Veréb pattant az elő helyre, Király Linda követte, de Kefir is felkúszott a negyedikre (naná, R-Gót kapott, ugye, olyan dalt, amit egykor a fél ország szeretett). Mészáros Árpád Zsolt ekkor már rosszul állt, az összesítésben utolsó helyre került.

A legvégén kiderült, hogy a MÁZS néven ismert színész távozik: Tilla meg is jegyezte, hogy ez gyors volt, mire Mészáros Árpád Zsolt frappánsan megjegyezte, hogy "az asszony is ezt mondja". Nem omlott össze tehát, a kieső gázsit, heti show-t biztos sajnálja, de Rod Stewart-előadása tényleg nem volt az igazi.

Szavazzon:

Szavazzon!

Sztárban sztár: ki a kedvenc zsűritagja?