Tarolt a Trónok harca a kreatív Emmyn

Trónok harca
Trónok harca
Vágólapra másolva!
Két részletben, két külön estén adták át a hétvégén az Emmy-díjak technikai és társművészeti kategóriáinak kitüntetéseit. Az egyebek mellett a castingot, a vizuális effekteket, a fodrászok és sminkesek munkáját, illetve a látványtervet elismerő eseményen a népszerű fantasyszéria mellett az O.J. Simpson-os sorozat is nagyot kaszált.
Vágólapra másolva!

A Trónok harca összesen kilenc trófeát gyűjtött be: díjazták a castingosok munkáját, a sminkeseket, a kosztümöket, a látványtervet, a maszkokat, a statisztakoordinálást, a speciális effekteket, a vágást és a hangkeverést is.

Trónok harca Forrás: HBO

Az idei kreatív Emmy másik nagy nyertese erősen lemaradva az American Crime Story: Az O.J. Simpson-ügy lett, négy díjjal. A casting mellett ennek a produkciónak a fodrászait, a vágását és a hangkeverését díjazták. Nyert még az Archer című animációs széria, illetve a szintén animációs területen tevékenykedő Seth MacFarlane – a Family Guy ötletgazdájának a szinkronmunkáját emelték ki.

Tina Fey és Amy Poehler a Saturday Night Live-ban Forrás: Kobal / The Picture Desk

A színészek közül a kreatív Emmyn kapják meg díjaikat a különböző szériák vendégszereplői is. Ebben a kategóriában idén Tina Feyt, Amy Poehlert (mindketten a Saturday Night Live-ban tűntek fel), Peter Scolarit (a Csajok-ból), Hank Azariát (Ray Donovan) és Margo Martindale-t (Foglalkozásuk: amerikai) ismerték el.

A díjazottak teljes listáját itt és itt böngészhetjük végig. A színészeket, rendezőket, ötletgazdákat és producereket díjazó „nagy” Emmy trófeáit szeptember 18-án adják át.