Külön szótárat lehetne összeállítani a South Park káromkodásaiból

2016.09.20. 19:18

Csokitortával ünnepelte a magyar változaton dolgozó stáb a South Park 20. születésnapját. A szinkronmunkálatok teljes gőzzel zajlanak, az amerikai premier után mindössze egy héttel kerülnek a magyar Comedy Central képernyőjére a legújabb epizódok. A huszadik évad magyarországi bemutatója kapcsán számos kulisszatitkot tudtunk meg Kyle magyar hangjától, Dolmány Attilától.

Dolmány Attila fújta el a sorozat születésnapi tortáján a gyertyákat, majd elmesélte, hogy éppen lediplomázott a Színművészetin, amikor megkapta Kyle szerepét. "Az első részeknél nem is értettük, hogy mi ez, alapvetően rajzfilmet vártunk, aztán esett le, hogy ez direkt ilyen szarkasztikus sorozat. Kyle kicsit sipítozós, kicsit nárcisztikus figura, de persze, ha kell, ő is tud kemény és harcias lenni. Már a harmadik próbálkozásra megtaláltam a hozzá illő hangot" - mondta.

Nagyon bírja a karaktertFotó: Adrián Zoltán - Origo

Nagyon bírja a karakterben, hogy mindig megpróbálja ellenpontozni Cartman agresszivitását. "De előfordult már az is, hogy Kyle húzott ki a csávából. South Parkos karrierem elején premierbuliból tartottunk hazafelé, és kissé hangosak voltunk, így megállítottak a rendőrök. Kiderült, hogy imádják a sorozatot, úgyhogy pár percig Kyle-ként szórakoztattam őket, és cserébe elengedtek minket."

Bár a rajongók változatos káromkodásokat tanulhatnak a sorozatból, a színészek inkább még tovább bővítették a karakterek szókincsét. Külön szótárat lehetne összeállítani a South Parkban felbukkanó káromkodásokból, de mi is hozzátettük a magunkét: a zsíragy kifejezés például az egyik osztálytársam szavajárása volt, és én hoztam be a főiskoláról."

Húszéves születésnapját ünnepli a sorozatFotó: Adrián Zoltán - Origo

A gyors szinkronizálásra nemcsak a premier alkalmából készültek fel a színészek, hiszen a 20. évadot folyamatosan, az amerikai adásokhoz képest mindössze egy hetes csúszással láthatják majd a nézők a magyar Comedy Centralon csütörtökönként 22.00-tól. A négy szinkronszínész egy ideje külön-külön dolgozik a stúdióban, Dolmány Attila elmondása szerint: "egy öt perces jelenet általában tizenöt perces röhögésbe fulladt."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK