Budapesten forgatnak egy tengeri hajós sorozatot

Jared Harris
Vágólapra másolva!
Idén télen Budapesten kezdi forgatni legújabb, The Terror című sorozatát az AMC. Az antológia alapja Dan Simmons azonos című bestsellere. 
Vágólapra másolva!

A The Terror története 1847-ben játszódik, amikor a HMS Terror hajó legénysége az északnyugati átjáró végighajózására indul.

A nagyszabású sarkköri expedíció azonban elképesztő drámává válik,

amikor egy rejtélyes ragadozó megtámadja a hajót és a legénységét. Kétségbeesett küzdelem indul a túlélésért.

David Kaiganich és Soo Hugh az antológia vezető producerei, egyben írói és showrunnerei. Mellettük a vezető produceri lista olyan nevekből áll, mint Ridley Scott és David W. Zucker (A férjem védelmében), Alexandra Milchan (A Wall Street farkasa) és Guymon Casady (Trónok harca,Steve Jobs).

Jared Harris kapta a főszerepet Forrás: Jared Harris

A The Terror főszereplője Jared Harris, ő alakítja Francis Crozier-t, a HMS Terror hajó kapitányát, egyben a teljes expedíció egyik parancsnokát. Szerepe szerint kiváló tengerész és parancsnok lesz. Az ír származású hajós azonban csalódott a Brit Királyi Haditengerészetben.

A további szerepekben: Ciaran Hinds (Trónok harca), mint Sir John Franklin; Paul Ready (Cuffs, Utopia), mint Henry Goodsir; Adam Nagaitis (A szüfrazsett), mint Cornelius Hickey. Tobias Menzies (Outlander – Az idegen,Trónok harca) alakítja James Fitzjames-t, a haditengerészet egyik tagját.

A The Terror-t Magyarországon exkluzívan, az amerikai bemutatóval egy időben, ismét világpremierként vetíti az AMC. Magyarország mellett a sorozat Európa, a Közel-Kelet és Dél-Amerika számos országában is az AMC képernyőire kerül. A széria 10, egyenként egyórás epizódból áll majd, gyártói a Scott Free, az Emjag Productions és az Entertainment 360, az AMC Studios-szal közösen.