Váratlanul feladta a játékot A konyhafőnök egyik versenyzője

konyhafőnök
Vágólapra másolva!
Az elődöntő második hetében feladta a játékot az egyik új séfjelölt, Bernard váratlanul hagyta el a konyhát.
Vágólapra másolva!

Az első feladatban a második versenynapon spárgával kellett dolgozniuk a versenyzőknek, a két új versenyző, Dóra és Bernard viszonylag jó értékelést kapott a zsűritől, bár Fördős Zé és Sárközi Ákos sem volt maradéktalanul elégedett. A legjobbnak Dávid bizonyult, ő kapott előnyt: kiválaszthatta, hogy a második feladat alapanyagai közül mivel szeretne dolgozni.

Vadszárnyasok voltak a zsűripulton, ő a vadgalambot vitte a pulthoz, a többiek fácán, fogoly, fürj, vadliba és vadkacsa közül válogathattak. A piactéren még mindenki kapkodva kereste a hozzávalókat,

az óra indítása előtt azonban Bernard váratlanul feladta a versenyt.

Míg a rajtra vártak, feltette a kezét, és jelezte a zsűrinek, hogy nincs jól, nem tudja folytatni.

A Konyhafőnök új versenyzője gyorsan feladta Forrás: RTL Klub

"Komoly sérvproblémám van, nem gondoltam volna, hogy baj lesz, de ezt a sok állást nem fogom bírni" - mondta. Fördős Zé orvost is hívott volna a kedvéért, de nem akarta, így elhagyta a konyhát.

A második feladatot végül öten készítették el, az első napon jól teljesítő

Ramon azonban nagyot hibázott: a tálalógyűrűvel szolgálta fel az ételt.

Már a pultnál észrevette, hogy ezt elszúrta, és hiába volt nagyon dühös, már nem vehette le az oda nem illő elemet a tányérról. Wossala Rozina az értékeléskor azt mondta, hogy csak azért ússza meg, mert az első héten történt, hasonlót egyetlen alkalommal saját éttermében is tapasztalt.

A verseny végén az értékeléskor mégis őt küldték haza, a zsűri szerint túl szétszórt, nem lenne jó konyhafőnök belőle. "Jól dolgozol a konyhában, érzed az ízeket, de a két legnagyobb ellenséged az idő és a stressz, ha ezeket legyőzöd, nem lesz előtted akadály" - mondta neki búcsúzóul Sárközi Ákos.