3 milliárd 700 millió forintot pengettek ki pár babafotóért

Angelina Jolie és gyerekei
Vágólapra másolva!
Az emberek a sztároknál jobban már csak a sztárok gyerekeire kíváncsiak, így a magazinoknak minden pénzt megér, hogy megszerezzék a híres babák első fotóinak közlési jogait. Mivel ebben több híresség is partnernek bizonyul, a sztárbabás magazinfotókra mára szinte külön iparág épült.
Vágólapra másolva!

Brad Pitt és Angelina Jolie 2008-ban az első babafotókért rekordösszeget, 14 millió dollárt kapott, ez nagyjából 3 milliárd 700 millió forint – elképesztő, hogy bármely lapnak megért ennyit, hogy bemutathassa az első képeket. Lássuk, kik csináltak kisebb-nagyobb vagyont a kisbaba vagy egy-kétéves gyerkőc fotóiból!

Jamie Lynn Spears

Britney Spears kishúgának már a terhessége is szenzációnak számított, hiszen a Nickelodeon gyerekcsatorna üdvöskéje mindössze 16 éves volt, amikor 2007-ben bejelentette, hogy gyermeket vár. A baba apja a sztárnál két évvel idősebb Casey Aldridge volt, akkori barátja, aki ennek örömére el is jegyezte szerelmét, ám később szakítottak.

Forrás: OK!

2008 júniusában, a kis Maddie Briann születésekor azonban még együtt voltak, így közösen döntötték el, hogy az lesz a legjobb, ha az újszülött lánycsecsemő és édesanyja pózol egyet az OK! magazin egyik júliusi számának címlapján. A lap egymillió dollárt fizetett a tini jegyespárnak, így a kicsi élete elég szépen indulhatott.

Jessica Alba

2008 júliusa jó hónap volt az OK! magazinnak, hiszen abban a hónapban egy másik sztárbébit is sikerült levadászniuk. Júniusban ugyanis megszületett Jessica Alba első gyermeke, Honor Marie, és természetesen mindenki szeretett volna fotót a sztár és producer férje, Cash Warren első babájáról.

Alba és Honor Marie Forrás: BAC Pictures / Bleu Azur Corporation / Clasos / AFP

A hírek szerint viszont Alba az első ajánlatokat még visszautasította, ám később meggondolta magát. Az említett lap által kínált másfél millió dollárra végül nem tudott nemet mondani, így szépen megalapozhatta nemcsak a kis Honor, de 2011 augusztusában született kishúga, Haven életét is.

Matthew McConaughey

Habár az Oscar-díjas színész ma már sokkal inkább filmjeivel és sorozataival szerepel az újságokban, annak idején mindenkit izgatott, hogy a nagy nőcsábász megállapodott, és barátnőjével (későbbi feleségével), Camila Alves brazil modellel megszületett az első gyermekük.

Forrás: OK!

A kis Levi-jal a híres szülők a 2008 nyarán zajlott hollywoodi baby boomhoz csatlakoztak, hiszen a fiúcska júliusban látta meg a napvilágot. Az exkluzív babafotókra pedig ezúttal is az OK! magazin csapott le: 3 millió dollárt fizettek a sármőr, Szűz Mária-szerűen pózoló szerelme és a gyönyörű csöppség képeiért, amelyek a lap egy 2008 augusztusi számában, illetve borítóján szerepeltek. Azóta a házaspárnak még egy fia és egy kislánya is született, így volt hova tenni azt a pénzt.

Jennifer Lopez

A színész-énekesnő és akkori férje, Marc Anthony énekes majdnem öt hónapon át sikeresen titkolta, hogy J. Lo gyermeket (sőt gyermekeket) vár, ám később már nem voltak ilyen szégyenlősek. A kétpetéjű ikreknek, Emme-nek és Maxnek a sztár 2008 februárjában adott életet, márciusban pedig már ott virított a fotójuk a People magazin címlapján.

Forrás: Cortesia / NOTIMEX / AFP

Az elgondolás lényege minden bizonnyal az volt, hogy két gyerekért dupla pénz jár, hiszen Lopez a gyerekekért kétszer annyit kapott, mint Matthew McConaughey: 6 millió dollárt. J. Lo azóta (2014-ben) elvált a kicsik apjától, de az időközben már nyolcéves nagylány és nagyfiú kedvéért rendszeresen szerveznek közös programokat.

Angelina Jolie és Brad Pitt

Habár a sztárpár viszonya jelenleg nem a legjobb, hiszen épp válnak (a hírek szerint ráadásul részben pont a gyerekek miatt), azért voltak sokkal boldogabb napjaik is. És mivel nekik összesen hat közös gyermekük van (páran közülük adoptáltak, páran sajátok), volt mivel gazdálkodniuk a sztárbabás magazinfotó-bizniszben. Ők ráadásul egészen nagyban űzték az ipart.

Forrás: Nicholas Kamm / AFP

A 2008 júliusában született ikreikről készült első fotókért a Brangelina páros rekordösszeget, 14 millió dollárt kapott. A pénzt két magazin dobta össze: a People az amerikai, a Hello! az angliai megjelenés jogát szerezte meg. A híresen jótékony sztárok esetében azonban ez az elsőre harácsolónak tűnő hozzáállás abszolút védhető, hiszen az összeg az utolsó centig a Jolie-Pitt Alapítvány számlájára vándorolt, és jótékony célokra fordították.

Jolie 2008 májusában nagyon terhesen a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon Forrás: Anne-Christine Poujoulat / AFP

De nem ez volt az első üzlet, amit a sztárok gyerekeik kapcsán nyélbe ütöttek. Első közös vér szerinti gyermekük, a 2006 májusában világra jött Shiloh Nouvel után 4,1 millió dollárt kaptak a People magazintól, 3,5 milliót pedig a Hello!-tól. A kicsi Namíbiában született, így az összeggel Jolie-ék stílszerűen az afrikai gyermekeket támogatták.

2007 márciusában újabb taggal bővült a népes család: a két sztár ugyanis örökbe fogadott egy három és fél éves, Pax Thien nevű vietnami kisfiút. A People ezúttal kétmilliót szánt az ügyre, és az akcióban ezúttal is benne volt a Hello! is, az utóbbi magazin által felajánlott összeg azonban nem ismert.

Hajdú Péter és Sarka Kata

Mára hazánkban is elterjedt a sztárbabákról készült első fotók leközlésének trendje, és a magyar bulvárlapok körében is hatalmas verseny zajlik a kincset érő képekért. Nálunk természetesen nagyságrendekkel kisebb összegekről van szó, de azért a mi celebjeink sem szégyenlősek pénzt elfogadni.

Hajdú Péter és Sarka Kata Forrás: Facebook/ Sarka Kata

A TV2 egyik riportműsorában Sarka Kata elismerte, hogy bár több újsággal is jó viszonyt ápolnak, a képek jogát végül annak adták, amelyik a legtöbbet ígérte.

mondta Sarka, aki azt is elárulta, hogy a kapott összeget a babákra fordították. Érdekes egyébként, hogy arról számolt be: a legnagyobb rohamot első gyereke születése után tapasztalta, a következőnél már csillapodott az érdeklődés.

Rubint Réka és Schobert Norbi Forrás: Rubint Réka/Facebook

A jelenleg egyébként szintén válófélben lévő Sarka–Hajdú házaspáron kívül Istenes Bence és Csobot Adél is megmutatta gyermekét: ők a Best magazinban debütáltak a két hónapos Nátánnal. Pontos összegről esetükben nem tudni. Nálunk is egyre inkább kezd meghonosodni azonban ezzel párhuzamosan az is, hogy a sztárok ingyen és bérmentve, közösségi oldalukon közölnek képet a kicsiről. Így tett például Schobert Norbi és Rubint Réka, akik harmadik gyermekük, Zalán megszületéséről saját rajongói oldalukon számoltak be, fotóval együtt.