Jodie Foster tévésorozatot rendez

Jodie Foster
Jodie Foster október elején
Vágólapra másolva!
A Netflixen látható Fekete tükör című antológiasorozat negyedik évadának egyik epizódját rendezi a kétszeres Oscar-díjas színésznőből lett direktor.
Vágólapra másolva!

Az Alkonyzóna című klasszikus sci-fi sorozat nyomdokain haladó Fekete tükör – amely a technológia sötét oldalát mutatja be – a napokban folytatódik harmadik évadával, ám a Netflix már tavaly berendelt további tizenkét epizódot az alkotóktól, Charlie Brookertől és Annabel Jonestól.

Rosemarie DeWitt Ryan Goslinggal a Kaliforniai álomban Forrás: Freeman Film

A szériában korábban olyan sztárok szerepeltek, mint Jon Hamm, Hayley Atwell vagy Domhnall Gleeson. A Foster által rendezendő rész főszereplője Rosemarie DeWitt lesz, akit korábban olyan sorozatokban láthattunk, mint a Túsztárgyalók, a Tara alteregói vagy a Mad Men – Reklámőrültek, legközelebb pedig Ryan Gosling és Emma Stone oldalán tűnik fel a Kaliforniai álom című filmben.

Aki követi Jodie Foster pályáját, az jól tudja, hogy a színésznő – aki A vádlottak és A bárányok hallgatnak című filmjeivel is nyert Oscart – mostanában szívesebben áll a kamera másik oldalára. Olyan filmeket jegyez direktorként, mint a Más, mint a többiek, az Egy békés családi ünnep, A hódkóros vagy legutóbb a Pénzes cápa.

Jodie Foster október elején Forrás: Valerie Macon / AFP

Foster sorozatban is rendezett már: a Tales from the Darkside-nak és a Kártyavárnak egy-egy, az Orange Is the New Blacknek két epizódját is ő dirigálta. A Fekete tükör negyedik évadának produkciós munkálatai még az idén megkezdődnek – a legújabb részek valamikor 2017-ben kerülnek képernyőre.