Szokatlanul együgyű vagy! – folytatódik a Flúgos futam

Flúgos futam
Vágólapra másolva!
Az eredeti Flúgos futam egy 1968-ban indult rajzfilmsorozat, de itt másról van szó: a Viasat3 elővette az Amazing Race-t, és megcsinálta magyarosan. Milyen jól tette!
Vágólapra másolva!

Örülne neki, ha szeretett társa olyanokat mondana önnek, mint „ne üvölts velem, nem a piacon vagy, husi!”, vagy megjegyezné, hogy „ma szokatlanul együgyű vagy”, netán kreténnek nevezné, mindezt felvennék a kamerák, és leadná a tévé? A Flúgos futam szereplői valószínűleg elpirulnak néha, ha visszanézik magukat, de ez a műfaj része, minden jó reality alapja: őszinte reakciókat rögzíteni, és akkor is forgatni, ha egy pár már erősen civakodik.

Forrás: Viasat3

A viasatos Flúgos futamra láthatóan erősen hatással volt az Amazing Race, amely az USA-ban annyira népszerű, hogy a 28. évadjánál tart. Egy időben tudomásunk szerint az AXN hazai részlege kacérkodott a gondolattal, hogy készít ebből egyet, kelet-közép-európai országokkal és onnan érkezett párokkal. Kockázatos is lett volna, mert tegyük fel, hogy az első adásban rögtön kiesett volna a szlovák vagy lengyel pár, akkor Szlovákiában vagy Lengyelországban drámaian zuhant volna az érdeklődés a műsor iránt.

Forrás: Viasat3

Most a Viasat3-ra érkezett ennek a magyaros verziója, a Q-Art gyártásában: ez a cég készítette a Négy esküvőt is a csatornára. Nem tudjuk, hogy licencet vettek-e, vagy csak átformálták kissé a világszerte ismert brandet, de jól sikerült, legalábbis az első adás alapján, volt benne elég emóció, akció, öröm és bánat, látvány és meghitt pillanat.

Forrás: Viasat3

Mint minden valóságshow-ban, itt is a casting a legfontosabb, olyan embereket kell szerepeltetni, akik képesek kimutatni érzelmeiket, lehetőleg nagydumásak, extrovertáltak, de még elviselhető mértékben. Castingban eddig is erős volt a Viasat, kezdve az első magyar realityvel, a Bárral (amit még Novák Péter vezetett, és megelőzte időben a Big Brothert, Való Világot), folytatva a Lúzer FC-vel, a Négy esküvővel, a Sofőrökkel vagy az Éden Hotel első két évadjával.

Forrás: Viasat3

Ha pedig megvannak az embereink, akkor párban érdemes szerepeltetni őket, mert barát, szerető, férj-feleség előtt mindenki jobban kiadja dühét, megmutatja őszinte örömét, mintha csak magában versenyezne egy kietlen, szélfútta pusztán. Itt pedig a válogatás jól sikerült, a nyolcból öt-hat karakteres duó állt össze, húsz perc után a néző azon kapja magát, hogy elkezd drukkolni valamelyik csapatnak.

Forrás: Viasat3

Négy országon, tíz adáson át megy a Flúgos futam, amelyben azonban nemcsak kocsikáznak a párosok, hanem ügyességet, erőt, logikát igénylő feladatokat oldanak meg, persze időre. Látszólag egyszerűek a szabályok: aki mobil és GPS nélkül, csak térképpel beér rendben a szállásra, az marad, az utolsónak felbukkanó kettős pedig kiesett. Rögvest az első adásban olyan fizikai próbatételnek voltak kitéve, amelyen az ország fele elhasalt volna – de itt meg kell szenvedni a milliókért. Egy nő kivételével mindenkinek sikerült, volt is dráma rendesen.

Forrás: Viasat3

Winkler Róbert és Bazsó Gábor az ismertebb arcok: nem csinálják olyan lazán, fesztelenül, mint amerikai kollégáik (sőt, az első pár jelenet velük kissé suta és mesterkélt lett), de ők inkább autós újságírók, semmint műsorvezetők. Nagy szerepük amúgy sincs, a párosok küzdelméről szól a verseny. Felbukkant még tök fölöslegesen Cinthya Dictator celeb, sok vizet nem zavart, illetve versenyben van Petra és Josie, akik az Ádám keresi Évát című pucér párkereső műsorban jöttek össze 2016 elején, egy elhagyott déltengeri szigeten.

Forrás: Viasat3
Forrás: Viasat3
Forrás: Viasat3

A reality hétfő este 9-kor folytatódik a Viasat3-on, könnyed szórakozás, látványban is rendben van, érdemes egy esélyt adni neki.