12 új sorozat – ha már unja a Szulejmánt és a Dr. Csontot

Ördögűző
Vágólapra másolva!
Jelenleg itthon a legnézettebb heti sorozatok a Szulejmán, a Castle, a Dr. Csont, a Hegyi doktor újra rendel és a Szultána, ami a magyar közízlést talán reprezentálja valamennyire, de ennél azért többet tud a nemzetközi sorozatipar. Most bemutatunk röviden 12 olyan szériát, amely az elmúlt hetekben, másfél hónapban indult, hátha valamelyikben kedvét leli. Akad köztük időutazós sci-fi, konzervatív családi komédia, lassan építkező, remek horror, politikai dráma és bárgyú vígjátéksorozat is, úgyhogy színes a választék.
Vágólapra másolva!
Forrás: abc

Cím: Designated Survivor
Alaphelyzet: Egy terrortámadás során felrobbantják a Capitoliumot, meghal az USA komplett képviselőháza, a kormány összes tagja, kivéve egy minisztert, akit még aznap éjjel kineveznek elnöknek, noha nem tűnik alkalmasnak a posztra.
Kinek: A House of Cards (Kártyavár) és Az elnök emberei kedvelőinek. A 24 című sorozat régi táborának, akik szerették Kiefer Sutherlandet, ő a főszereplő.
Kritika itt.

----------------------

Forrás: cbs

Cím: MacGyver
Alaphelyzet: Az ifjú Angus egy titkos szervezetnek dolgozik, első missziója megakadályozni egy biológiai fegyver továbbadását, bevetését. Szerelmi dráma is van persze a sztoriban.
Kinek: A régi MacGyver nézőinek, akik bírják a pörgést, gyors akciókat. Azoknak, akik szerették az Aliast.
Kritika itt.

----------------------

Forrás: CW

Cím: Frequency
Alaphelyzet: Egy fiatal rendőrlány egy régi készüléken át kommunikálni tud a múlttal, pontosabban amatőr rádiós, zsaru apjával, és meg tudja akadályozni, hogy megöljék egy bevetés során. Ezzel megváltoztatja a múltat, de más lesz a jelen is.
Kinek: Időutazás-rajongóknak, akkor is, ha ebben fizikailag nem repkednek ide-oda. Azoknak, akiknek bejött a 16 évvel ezelőtti Frequency film. Magyarul is megy.
Kritika itt.

----------------------

Forrás: fb

Cím: Crisis in Six Scenes
Alaphelyzet: Woody Allen (rendező, egyben főszereplő, író) egy középosztálybeli nyugdíjas. Egy éjjel arra riad, hogy valaki mászkál a házában. Az illető ifjú hölgyet államellenes lázadás, rendszerellenes felforgatás miatt rendőrök keresik, ami jelentős izgalmakat okoz a neurotikus apókának.
Kinek: Azoknak, akik szeretik a hatvanas évek Amerikáját, és szívesen nézik a koros mester gyakran önismétlő dolgait. Woody Allen-fanoknak kötelező darab.
Kritika itt.

----------------------

Forrás: HBO

Cím: A kenderfutár, High Maintenance
Alaphelyzet: Egy bringás hobó New Yorkban különféle marihuánákat szállít házhoz. Miközben ő epizódonként csak pár percig látható, megismerünk számos szubkultúrát, sajátos hangulatú családot, különleges élethelyzetet (mint például a konzervatív, muszlim hagyományok ellen füvezéssel és merész cuccokkal lázadó kamaszlányé).
Kinek: Nagyvárosi fiataloknak. Azoknak, akik szeretik az újat, különlegeset, furát, mert ez nem egy hagyományos sorozat.
Kritika itt.

----------------------

Forrás: HBO

Cím: Westworld
Alaphelyzet: A sci-fit és a westernt ötvöző Westworld egy olyan futurisztikus kalandparkban játszódik, ahol az emberekre tökéletesen hasonlító robotok, androidok szolgálják ki az odaérkezőket, bárki lehet párbajhős, kincskereső kalandor, postakocsit kirabló haramia, hős cowboy.
Kinek: A western műfaját kedvelőknek feltétlenül, és a sci-fi iránt lelkesedőknek is csemege lehet.
Kritika itt.

----------------------

Cím: Lethal Weapon
Alaphelyzet: Egy hagyományos krimisorozatot kaptunk, minden részben új bűnténnyel és a bűnténnyel kapcsolatban kellően hatékonyan és nagyjából viccesen intézkedő nyomozókkal.
Kinek: Akik szerették a Halálos fegyver-filmeket, a sorozatnak is adhatnak pár epizódnyi esélyt.
Kritika itt.

----------------------

Cím: The Exorcist
Alaphelyzet: Az 1971-es regény alapján 1973-ban forgatott Az ördögűző akkora horrorklasszikus, hogy nagy bátorság kellett, hogy hozzányúljanak – de jól tették. Egy tizenéves lányt száll meg a démon, de csak szépen lassan, miközben egy fiatal és egy idősebb rutinos pap megpróbál szembeszállni vele. Dermesztő széria.
Kinek: A sorozat három rész után kiváló, horrorrajongóknak az év kedvence lehet.
Kritika itt.

----------------------

Forrás: HBO

Cím: Válás
Alaphelyzet: Sarah Jessica Parker ismét szívzűrök közepette találja magát. Az HBO új sorozatával kapcsolatban nagyon erős a déjà vu, de legyen bármennyire ikonikus, azért a Szex és New Yorktól is el lehet szakadni.
Kinek: A Válás egyértelműen akasztófahumorral dolgozik, aki az ilyet szereti, talán erre is rákap.
Kritika itt.

----------------------

Cím: The Good Place
Alaphelyzet: Eleanor egy gátlástalan egoista, egy nagyképű törtető, ráadásul nyomulós sales-es, aki öregeket csap be. Ostoba, szürreális halála után a mennyországba kerül, de tévedésből, és ez a programhiba komoly gondokat okoz a kizárólag jóságos lelkeket befogadó túlvilágban.
Kinek: Senkinek. Na jó, a bárgyú vígjátékok híveinek, azoknak, akik menthetetlenül és végérvényesen belezúgtak Kristen Bellbe, amikor még Veronica Mars volt.
Kritika itt.

----------------------

Forrás: cw

Cím: No Tomorrow
Alaphelyzet: Egy fiatal, csinos nő összeismerkedik egy szakállas fickóval, egyből meg is van a kémia köztük, zavartan odébbáll, de később felkeresi. Amikor minden tökéletesnek tűnik, a férfi kiböki, hogy nyolc hónapja van hátra az emberiségnek, a NASA nem is tud róla, de ő számításokat végzett, és egy aszteroida telibe találja a bolygónkat.
Kinek: A sztori ellenére ez párkapcsolati vígjáték: a párocskának nyolc hónapja van, hogy minden őrült sztorit megvalósítson, amit egy életre tervezett. Úgyhogy a romantikus komédiák népes tábora nem fog csalódni, helyes darab.
Kritika itt.

----------------------

Forrás: NBC

Cím: Timeless
Alaphelyzet: Goran Visnjic lenyúl egy időgépet, amivel a múltba megy, hogy megváltoztassa azt, elég drámai módon. A keresésére egy háromfős csapat indul, egy történész, egy tökös katona és egy tudós. Minden epizódban más helyre és más korba mennek (így egy rész külön is élvezhető, ha nem láttuk az előzőeket), de közben változik a jelen is.
Kinek: Időutazás-rajongóknak. A Sliders és más sci-fik kedvelőinek.
Kritika itt.