Melyik a kedvenc magyar rajzfilmje?

Vágólapra másolva!
Október 28. az animáció világnapja, megünneplését az Animációs Filmművészet Nemzetközi Szervezete, az ASIFA nemzetközi szervezete kezdeményezte 2002-ben: rajzfilmkészítés úttörőjének számító Emile Reynaud ezen a napon nyitotta meg Optikai Színházát Párizsban, 1892-ben, ezen a napon történt az egyik első próbálkozás a rajzolt figurák vetítésére.
Vágólapra másolva!

Az animációs világnap alkalmából olvasóink kedvenc tévés rajzfilmjét keressük. Nem indulhat a versenyben olyan remekmű, mint a Macskafogó, amely talán nyerne is, hiszen moziban kezdett, sokáig csak filmszínházban futott, később került tévére. Vuk ugyanígy, mozifilm volt, csak később darabolták fel, és lett belőle tévésorozat.

Forrás: Origo

Bábfilmek szintén nem indulhatnak a versengésben, Pumukli inkább volt német-osztrák, mint magyar, a Mr. Bean animációs filmet ugyan itthon gyártották, de nem magyar írta, nem magyar rendezte, így sajnos nem lehet a mezőnyben.

Tehát csak tévére készült alkotások közül válogathat, de itt is erős a mezőny – sajnos a művek java múlt századi, a hazai tévés animációnak azóta voltak jobb-rosszabb évei, de az aranykor bizony régen volt. Szavazzon alább:

Szavazzon!

Melyik a legjobb tévés rajfilm? Moziban indult animáció nem indulhat.

Persze 2000 után is készültek remek magyar animációk, itt olvashat róluk hosszabban. Ha van olyan tévére készült magyar rajzfilmsorozat (tehát nem mozifilm!), amely nincs a listán, de nagy kedvence volt, írja meg ide!