Szörnyű családi tragédiákat felednének a nagy sztárok is

Sofía Vergara, Oscar 2016
Sofía Vergara az idei Oscar-gálán
Vágólapra másolva!
Sok sztár van, akinek a karrierje szerencsésen alakult, ám az élete sokkal kevésbé. Valaki a szülője, valaki a gyereke, más szinte a teljes családja halálát élte át. Ismerje meg azokat a hírességeket, akiknek olyan szerencsétlen sors jutott, hogy biztosan nem lennénk a helyükben.
Vágólapra másolva!

Sofía Vergara

A Modern család látszólag mindig kicsattanóan vidám sztárja Kolumbiában született, amely ország nem éppen a jó közbiztonságáról híres – ennek a színésznő családja is áldozatul esett, hiszen Vergara testvérét, Rafaelt 1998-ban Bogotában meggyilkolták.

Sofía Vergara az idei Oscar-gálán Forrás: Ethan Miller / Getty Images North America / AFP

Mindössze két évvel ezután a sztárt pajzsmirigyrákkal diagnosztizálták, amiből ugyan teljesen felgyógyult, de ehhez át kellett esnie a sugárterápia poklán. Azt gondolhatnánk, ezzel aztán bőven kijutott Vergarának, de a sors másképp akarta: 2011-ben öccsét, Juliót drogügyei miatt az Egyesült Államokban letartóztatták, majd hazatoloncolták Kolumbiába.

Azóta a színésznő megismerkedett szerelmével, a szintén színész Joe Manganiellóval, akihez tavaly hozzá is ment. A pár harmóniában, boldogságban él, és Vergara már felnőtt fia mellé még egy gyereket terveznek.

Kelsey Grammer

A szerencsétlen sorsú sorozatsztárról már Hollywood legdrágább válásai című összeállításunkban is írtunk, de a rablásnak is beillő vagyonmegosztás csak egy volt a Grammert ért tragédiák közül. 1968-ban, amikor a színész még csak 13 éves volt, édesapját lelőtték a házuk előtt, aki bele is halt sérüléseibe.

Kelsey Grammer idén októberben új feleségével, immár boldogan Forrás: Mark Ralston / AFP

1975-ben Grammer 18 éves húgát elrabolták, brutálisan megerőszakolták és meggyilkolták, öt évvel később pedig mindkét féltestvére meghalt egy búvárbaleset során. De az új évezred is szörnyűséget tartogatott a színész számára: 2001. szeptember 11-én egy jó barátját veszítette el, aki a World Trade Centerbe irányított egyik gép utasa volt. A Grammert ért legfrissebb tragédia pedig, hogy új feleségével elveszítették az egyik babát, amikor a nő ikrekkel volt terhes.

Jennifer Hudson

Az American Idol versenyzőjéből Oscar-díjas színésznővé avanzsált sztár már pályája csúcsán járt, amikor 2008-ban sógora agyonlőtte édesanyját és Jason nevű testvérét. Az incidens során Hudson unokaöccse, a hétéves Julian eltűnt: három nappal később találtak rá, több lőtt sebbel a testén – már nem tudták megmenteni az életét.

Jennifer Hudson és testvére, Julia, a meggyilkolt kisfiú édesanyja 2014-ben Forrás: Frazer Harrison / Getty Images North America / AFP

2012-ben ugyan a gyilkost, Julian mostohaapját háromszoros életfogytiglanra ítélték, de ez valószínűleg mit sem segít a Hudson családon, akik még tavaly is a tragédia hatása alatt álltak, hiszen ebben az évben végzett volna az általános iskolában a meggyilkolt kisfiú.

Marlon Brando

Marlon Brando az egyik legnagyobb színészlegenda, akinek azonban legendásan tragikus családi élet jutott. Fia, Christian ugyanis 1990-ben agyonlőtte féltestvére, Cheyenne élettársát és gyerekének apját, egy tahiti politikus fiát. A család Marlon Brando hollywoodi villájában tartózkodott, és Christian csak aznap találkozott először húga barátjával.

Néhány órával a lövés eldördülése előtt Cheyenne állítólag arról panaszkodott testvérének, hogy élettársa veri. Christian ugyanakkor tagadta, hogy előre megfontolt szándékkal ölt volna, állítása szerint véletlenül sült el a pisztoly, amivel csak megfenyegette a másik férfit, majd mindketten dulakodni kezdtek a megszerzéséért.

Marlon Brando, jobbra mellette Christian és Mikko nevű fiai, bal szélen a Christiant védő ügyvéd Forrás: Wade Byars / AFP

Cheyenne Brandónak egyébként köztudottan labilis volt az idegrendszere, ki-be járt az elvonókra és pszichiátriai intézetekbe (így még az sem biztos, hogy igazat mondott a bántalmazásról). Már a tárgyalás során is két alkalommal kísérelt meg öngyilkosságot, öt évvel a történtek után pedig, amikor elveszítette Tuki nevű fia felügyeleti jogát, felakasztotta magát – mindössze 25 éves volt. Marlon Brando kilenc évvel élte túl lánya halálát, Christian Brando (aki a gyilkosság miatt öt évet ült börtönben) 2008-ban halt meg.

Roman Polanski

A lengyel származású rendező feleségének, a 26 éves feltörekvő színésznőnek, Sharon Tate-nek a meggyilkolása az egyik legrémesebb gyilkossági ügy, ami megrázta Hollywoodot. A kilenc hónapos terhes nőt 1969-ben mészárolta le a Manson család nevű szekta (tizenhat késszúrással leszúrták, levágták az egyik mellét, a hasába egy X-et véstek, a vérével pedig a PIG, azaz disznó szót festették a falra.).

A kisiklott életű alkotó ezt követően pedig 1977-ben egy olyan ügybe keveredett, amely

több évtizeden át kísértette.

Ekkor ugyanis barátai, Jack Nicholson és Anjelica Huston házában szexuális kapcsolatot létesített egy fiatal lánnyal – a gond csak az volt, hogy a lány mindössze 13 éves volt.

A rendőrség a rendezőt már másnap letartóztatta, később azonban egy megállapodás keretében megígérték neki, hogy nem kerül börtönbe, illetve magánegyezséget kötött az áldozattal is. Ennek ellenére az amerikai bíróság 1978-ban nemi erőszak miatt elítélte, és börtönbe akarták csukni, ezért Polanski Franciaországba menekült.

A megkönnyebbült Polanski tavalyi krakkói megmenekülése után Forrás: Janek Skarzynski / AFP

A rendező azóta is ott él és dolgozik, viszont a letartóztatási parancs még mindig érvényben van ellene, ezért egyrészt nem teheti be a lábát az Egyesült Államok területére, mert azonnal elfognák, másrészt folyamatosan próbálják őt más országokon keresztül, kiadatási megállapodás keretében elkapni. Ez történt 2009-ben is, amikor a zürichi filmfesztiválra igyekezett átvenni a neki ítélt életműdíjat, és a svájci rendőrök már a repülőtéren letartóztatták.

Polanski ekkor kilenc hónapig volt rács mögött, illetve házi őrizetben, majd az amerikai hatóságok tavaly Lengyelországon keresztül próbálták elérni a kiadatását. A krakkói bíróság végül kimondta, hogy nem adják ki az Egyesült Államoknak, így szabadon mozoghat és dolgozhat ott is.

Charlize Theron

A sokak által irigyelt színésznő élete majdnem örökre félresiklott, hiszen 15 évesen végig kellett néznie, ahogy az anyja megöli az apját. Theron szüleinek boldogtalan, problémás volt a házassága – elsősorban azért, mert a férfi alkoholista volt. 1991 egyik szörnyű éjjelén az apa úgy érkezett részegen haza, hogy lövöldözni kezdett, és meg akarta ölni a tinédzser színésznőt és édesanyját. Az anya ekkor, lánya védelmében lelőtte őrjöngő férjét.

Theron és édesanyja a 2013-as Oscar-gálán Forrás: Frederic J. Brown / AFP

Theron édesanyja rögtön ezután elküldte a lányát a háztól, hogy próbáljon meg egyedül új életet kezdeni, és ne keveredjen bele a vádemelésbe és a tárgyalásba. Az ügyészség végül nem emelt vádat az asszony ellen, mivel elfogadták, hogy önvédelemből lőtt, a sztár és az anyja így ismét egymásra találhattak. Ez azonban mit sem változtat azon, hogy a színésznőnek egyetlen éjszaka alatt lett oda a gyerekkora, a lehető legdrasztikusabb módon.

Keanu Reeves

A Mátrix sztárjának igen zűrös kamaszkor jutott: apja Reeves hároméves korában elhagyta a családot, amely ezután városról városra költözött. A sok iskolaváltás és diszlexiája miatt a színész sosem tette le az érettségit, ezt a nehéz indulást azonban még valahogy kiheverte, hiszen így is ígéretes színészi karrierbe kezdett.

Keanu Reeves és River Phoenix az Otthonom, Idaho című filmben Forrás: Kobal / The Picture Desk / AFP

A sztárt azonban nagyon megrázta, hogy a húszas éveiben elvesztette egyik legjobb barátját, River Phoenixet, aki 1993-ban, mindössze 23 évesen drogtúladagolásban halt meg. A tragédiák sorának pedig ezzel még nincs vége: Reeves 1998-ban beleszeretett egy Jennifer Syme nevű nőbe, akivel 1999-ben gyereket vártak – a lánycsecsemő viszont tragikus módon halva született.

A súlyos csapás egyúttal a kapcsolatnak is véget vetett, ez a tény azonban valószínűleg nem tompított azon a sokkon, hogy Syme 18 hónappal később egy autóbalesetben meghalt.

nyilatkozta egyszer a vele történtekről a megtört sztár.