Elvitték a tízmilliós fődíjat, megvan A konyhafőnök győztese

konyhafőnök
A két finalista
Vágólapra másolva!
A konyhafőnök fináléjában Németh Ádám és Wirgha Márk küzdött a tízmilliós fődíjért, a versenyzőknek háromfogásos menüsort kellett készíteniük.
Vágólapra másolva!

A finalisták segítséget kaptak a verseny utolsó napján, Ádámnak Ákos és Vári Dávid, Márknak Kriszti és Roland segítette be.

A konyhafőnök két legjobbja Forrás: Unknown

Márk végig szépen haladt a versenyben, komolyabb hibái nem voltak, a döntőben előételként avokádógömbbe töltött tonhaltatárt tálalt, céklás tormakrémmel és korianderes almazselével, főételként pedig ázsiai ízvilágú ropogós malachasaalját, korianderes rizsfelfújtkoronggal, ananásszal, ropogós borsóval és uborkagyönggyel. A desszertje vörösboros posírozott körte volt granolával töltve, fehércsoki-krémmel, habcsókkal és karamellbe mártott mogyorószemmel.

Ádám is különleges menüsort gondolt ki a fináléra, az előétel töltött fürjtojás volt amerikaipalacsinta-ágyon, pármaisonka-chipsszel, a főétele pedig galambmell korianderes köleskásafészekben, céklapürével, marinált céklakockával és narancskaviárral. Ádám a tiramisut gondolta újra barna sörrel, konyakos cukorsziruppal, szezámos grillázzsal, formázott sós karamellel és kandírozott citrushéjjal.

Mindketten nagy kihívásnak érezték, hogy egyszerre három ételt kell készíteni és felügyelni, de igyekeztek nem ráfeszülni a feladatra. Márk a fináléban több hibát vétett, a sütőpapír is kigyulladt a hús alatt a konyhán.

A zsűrinek nem volt könnyű dolga, a srácok teljesítményét az egész verseny alapján értékelték, végül Ádám neve hangzott el, ő lett a negyedik széria győztese.

A két finalista Forrás: Unknown
A negyedik Konyhafőnök győztese Forrás: RTL Klub
Ádám tízmillió forintot vihetett haza Forrás: RTL Klub

Az eredményhirdetésnél a két finalista összeborult, az este legmeghatóbb pillanat pedig az volt, amikor Rozina gratulált mindkét versenyzőnek, majd egykori második helyezettként megpróbálta vigasztalni Márkot, elcsuklott a hangja, és mindketten elsírták magukat.

A korábbi évadokban több ügyes szakács is feltűnt a képernyőn, a finálé előtti nap Orbán Ági és Sass Dani tért vissza a pultok mögé besegíteni a főzésben, rajtuk kívül Rózsahegyi Titusz, Nagy Eszter és Vereb Adrienn mesélt az Origónak. A cikket itt olvashatja.

Rozina gratulált a második helyezettnek Forrás: Unknown