Megvan a Star Academy győztese

star academy
Vágólapra másolva!
Lement a Star Academy utolsó adása, a győzelemmel járó 24 millió forintot Szőcs Renáta vihette haza. Pádár Alexandra, Hegyi Dávid és Kertész Iván volt még versenyben a döntőben. 
Vágólapra másolva!

A Star Academy döntőjét Ördög Nóra és Majka kezdte, a Crystaltól playbackeltek le egy számot, innen is üdvözölve a szintén a csatornánál dolgozó Kasza Tibit. A zsűri diplomatikus volt, mind a négy döntnök más énekest támogatott a négy döntős közül.

Szőcs Reni kezdett, majd Kertész Iván egy Edda-számmal támadott, miután a nagymamája támogatta meg egy megható üzenetben. Pádár Alexandra mellett az édesapja szónokolt, az énekesnő szexi produkciója Király Viktort is megihlette, megígérte, hogy ír neki egy dalt.

Hegyi Dávidtól és az általa előadott Take That-számtól, a Relight My Fire-tól Ördög Nóra is megőrült, Keresztes Ildikó azzal cukkolta Majkát, hogy végre van egy pasi a színpadon, akire Nóra fel tud nézni.

Jöttek a sztárduettek, Szőcs Reni az Alma együttessel adta elő a Ma van a szülinapom-at, Kertész Iván a Kelemen kabátban nevű formációval parádézott, mindenkinek olyan dalt próbáltak adni, amely a lehető legmesszebb áll a saját stílusától.

"Hoztam neked bőrdzsekit" – mondta Pádár Alexandrának Takács Tamás, akitől azt is megtudtuk, hogy a jó zenélés olyan, mint a szex, finoman kezdődik, de aztán bedurvul. Ketten adták elő a magyar házibulik egyik állandó elemét, a Pocsolyába léptem-et, Keresztes Ildikó meg is állapította, hogy a lányban mindenhol ott van a rock'n'roll.

A "meglepő és mulatságos" duettek sorát Hegyi Dáviddal és Peter Srámekkel folytatták, Karel Gott-tól nyomták a Lady Carneval-t – magyarul. "Nagyon kell rá szavazni!" – mondta Srámek, Vastag Csaba pedig annak örült, hogy végre látott humort Dávidtól. A második kör végén a maximális 200 pontból 132,79 ponton állt az első versenyző.

A folytatásban a humor helyett már inkább a dráma kapott teret, Szőcs Reni Cserháti Zsuzsa klasszikusával, a Boldogság, gyere haza című dallal állt színpadra, Kertész Iván a Szabadság vándorai-val készült.

Pádár Alexandra a szerelmet és az önbizalmat kapta a műsortól, a döntő harmadik körében a (You Make Me Feel Like) A Natural Woman-t adta elő Aretha Franklintől, Keresztes Ildikó teljesen elérzékenyült, meg sem tudott szólalni.

Pádár Alexandra Vénuszként lépett fel Forrás: TV2

Az utolsó fellépő Hegyi Dávid volt, Josh Grobantől hozta a Broken Vow-t, Keresztes Ildikó szerint a hangjával szeretetet adott az embereknek. Vastag Csaba szerint mindenki bedobta a végén az ászt, Király Viktor úgy vélte, Dávid volt a legalázatosabb versenyző, Pásztor Anna titokzatos harcos angyalnak hívta.

A harmadik versenyprodukció után a megszerezhető 300 pontból 197,5 pontot szerzett az első versenyző, de az eredményt természetesen még csak fantomképekkel mutatták.

Jöttek a közös produkciók, a már kiesett versenyzők is színpadra álltak, majd a zsűri értékelte a látottakat, bár már nem pontozhatott, a győztest a nézők szavazták meg. Keresztes Ildikó Hegyi Dávidot helyezte az élre, Vastag Csaba Renire szavazott, Király Viktor Alexandrát, Pásztor Anna pedig Kertész Ivánt látta volna szívesen győztesként – láthatóan előre felosztották egymás között, hogy ki kit mondjon.

A négy döntős még előadott együtt egy Vad Fruttik-számot, a Lehetek én is-t, majd leadtak egy kisfilmet, amelyben a versenyzők elbúcsúztak az akadémiától. A műsor végén kihirdették a végeredményt is, Szőcs Renáta nyert.

Kertész Iván lett a negyedik, a harmadik helyet Pádár Alexandra szerezte meg, a másodiknak Hegyi Dávidot szavazták meg a nézők.