Két csaj összejött, de ez nem leszbikus szál

Döbrösi Laura Farkas Franciska Aranyélet
Vágólapra másolva!
Az HBO-n és az HBO GO-n is látható az Aranyélet második évadja, amelynek fiatal színészei, Döbrösi Laura, Olasz Renátó, Farkas Franciska és Németh Lala meséltek az Origónak. Laura szerint a leszbikus szál nem is leszbikus szál, Renátónak a meztelenséggel semmi gondja nincs, Lala pedig levágatta a haját, hogy ne ismerjék fel.
Vágólapra másolva!

Amikor legutóbb, az Aranyélet első évadának forgatásán beszéltem Döbrösi Laurával, még nagyon tartott attól, hogy az arca óriásplakátokra kerüljön – azóta már túl van több sorozaton és filmen, és bár a félelme nem hagyott alább, mostanra nagyjából megtanulta kezelni a helyzetet.

Az Aranyélet plakátja Forrás: HBO

Farkas Franciskát már a sorozat előtt sokan felismerték – első filmje a Viktória: A zürichi expressz volt –, az újonc Németh Lala viszont levágatta a haját, reméli, hogy így észrevétlen maradhat az utcán. Olasz Renátó a népszerűségnek csak a jó oldalát látja, azt mondta, jobban tapadnak rá a csajok, amióta megy a sorozat.

Nem lényeg, hogy lányok vagyunk mindketten

A történet szerint Mira és Oszi is összegabalyodik, de ezzel semmi gondja nem volt az őket játszó színésznőknek:

Egy szerelmi szál, aminek nem az a lényege, hogy lányok vagyunk mindketten, hanem az, hogy megtaláltunk valami olyat a másikban, amit máshol nem sikerült. Mindketten sokat akarunk adni és kapni, Mirában tombolnak a hormonok is, miután eddig csak egy-két béna próbálkozása volt. Nem volt azzal semmi probléma, hogy ezt megjelenítsük, sőt nagyon élveztük" – mondta Laura.

Döbrösi Laura és Farkas Franciska a forgatáson Forrás: HBO/Sághy Tímea

"Nagyon örülök, hogy megismerhettem azokat, akikkel együtt játszom, főleg Laurát. Barátság alakult ki közöttünk, azt hiszem, ez már meg is fog maradni" – tette hozzá Franciska kettejük viszonyáról, amúgy eljárnak együtt bulizni is. Renátónak sem okozott egyébként gondot, hogy szinte meztelenre vetkőzzön az egyik jelenetben, számíthatunk ilyesmire a továbbiakban is.

Ez nem ugyanaz a csávó

A fiatal színész úgy érzi egyébként, mintha a figuráját kicserélték volna a második évadra: "Szerintem az enyém egy másik figura, mint aki az első évadban volt. Amióta olvastam a forgatókönyveket, az az érzésem volt, hogy ez nem ugyanaz a csávó. Sokat kellett gondolkoznom azon, hogy mi az, ami ugyanaz benne, és mi az, ami más, mivel egy ember a valóságban is változhat, de nem úgy, hogy egyszer csak már nincs meg benne semmi abból, amilyen régen volt."

"Kellett, hogy legyen benne valami régi, miközben

– egyszerűen megváltoznak körülötte a formák, ehhez képest új céljai is vannak, amelyek eléréséhez megint máshogy kell léteznie. Nekem ez egy bonyolult dolog volt."

Nem fogunk Muffhunterzen csápolni

Kiderült, hogy Márkó rappelése sem megy neki séróból, a freestyle hiphop csak a forgatókönyvírók miatt került be a sorozatba, senki ne számítson tehát valódi Muffhunterz-koncertre. Renátónak lőni és bokszolni is meg kellett tanulnia a szerep kedvéért, Lalának pedig – aki a múltból felbukkant Gáll Feri lányát játssza – egy kocsi beindításával akadt gondja, hiszen amúgy nem vezethet autót.

Mintha egy másik karaktert kellett volna eljátszania Forrás: HBO/Sághy Tímea

Rá először "bénítóként" hatott a tudat, hogy szerepelni fog az Aranyélet-ben, a barátai is azzal jöttek, hogy "úristen, akkor te most ismerni fogod azokat az embereket?". "Persze amikor az ember már ott van a forgatáson, akkor nem az van benne, hogy a többieket már látta valahol, hanem hogy velük együtt dolgozik. Szerencsére mindenki nagyon kedves, nagyon segítőkész volt" – emlékezett.

Franciska a maszkban való létezést viselte nehezen,

volt ugyanis olyan rész, amikor összeverték az arcát. "Pár napig ezzel a sebbel léteztem, ami nagyon-nagyon rossz volt. Kényelmetlen volt, nem láttam ki belőle, ragadt, és így is együtt kellett vele játszanom, hogy a néző ne lássa, hogy az egy külön valami. Azt kellett megmutatnom, hogy az a seb belőlem van, nekem fáj, ez nem volt könnyű" – magyarázta.

A börtönben nagyon rossz volt forgatni

"Nekem nem volt nehéz visszahelyezkedni a történetbe, amúgy is nagyon örültem, amikor az HBO visszahívott dolgozni. A stábbal mintha egy családi találkozás lett volna, alig vártam, hogy elkezdjünk forgatni. Nálam a karakternél sem volt nagy változás az évad elején, Mira nagyjából onnan indul, ahol az első szezon végén hagytuk.

meglepődtem, amikor nem is kellett gondolkodnom, hogy milyen volt ez a csaj" – mesélte Laura.

Ezzel együtt volt rossz élménye is a forgatáson: "A börtönben nagyon rossz volt forgatni, az egy rettenetes helyszín. A cellabelső egy épített díszlet volt, a többi viszont eredeti, ami érdekes színt adott a jelenetek megvalósításának. Amíg egy nyomasztó díszlet pont arra jó, hogy segít azonosulni a szereppel, addig

Mirának is egy mélyrepülés ez, ebből kell majd felállnia az évad második felére."

Az Aranyélet új évadja minden vasárnap látható az HBO-n és az HBO GO-n, ahol az első epizód regisztráció nélkül elérhető.