Csodálatos érzés volt megtenni az első lépéseket a Marson

Mars
Vágólapra másolva!
A National Geographic legújabb saját gyártású szériája, a Mars - Utunk a vörös bolygóra a Mars meghódítását vizionálja, a történet szerint 2033-at írunk, mikor egy hatfős legénység megérkezik a bolygóra. Az expedícióban részt vesz többek közt a misszióparancsnok Ben Sawyer, az orvos és biokémikus Amelie Durand, illetve a pilóta és szoftvermérnök Hana Seung – a karaktereket megformáló színészek a New Yorki-i premieren meséltek az Origónak.
Vágólapra másolva!

A National Geographic sorozata egyszerre két idősíkon zajlik, 2016-ban a mérnökök, szakemberek és tudósok mesélnek a tudomány jelen állása alapján a jövőről, pontosabban 2033-ról, amikor az első emberek megérkeznek a Marsra. A tizenhét évvel későbbi eseményeket színészekre bízta a csatorna, ők az első epizódban érkeznek meg a vörös bolygóra, vizionálva, hogy mi fog történni a kolóniaépítő csapattal az űrhajóban és a Marson.

A magyar nézők már láthatták az első részt vasárnap este, a megismert karakterek közül Ben Sawyer, Amelie Durand és Hana Seung mesélt szerepéről és a forgatásról.

A legénység tagjai Forrás: MARS /NatGeo

Gyerekkori álom vált valóra

A sorozat egyik kulcsszereplője Ben Sawyer, akit az amerikai színész, Ben Cotton alakít. Több sorozatban, akciófilmben és művészfilmben is kipróbálta már magát, a NatGeo fikciós szériája azonban számára is óriási élmény volt.

"Kipróbálhattam, hogy milyen űrhajósnak lenni, felvenni olyan speciális ruhát, amit az űrhajósok hordanak, ezzel régi, mondhatni, gyerekkori álmom vált valóra. Kisfiúként az ember cowboy akar lenni, meg űrhajós, engem is érdekelt ez a misztikus világ, de sokat nem tudtam róla. A felkészülés alatt sokat tanultunk a Marsról, rengeteg videót megnéztem az űrutazásról, szakemberek és tapasztalt asztronauták készítettek fel minket a szerepre,

A sorozat egyik kulcsszereplője Ben Sawyer Forrás: Robert Viglasky Photography/Robert Viglasky

"Nem volt könnyű létezni ebben a ruhában, a forgatásokon egyébként is nagyon meleg van a lámpák miatt, ez a ruha is vastag, mellesleg nem egyszerű a le- és felvétele, időigényes volt belebújni, és segítség is kellett hozzá. A forgatásokon azonban nem ez kötött le, hanem a díszletek, az űrhajó, a bolygó felszíne, csodás helyszíneket építettek a szériának Budapesten" – tette hozzá.

Ben már az első részben bajba kerül Forrás: National Geographic Channels/Robert Viglasky/National Geographic Channels/Robert Viglasky

Izgalmas űrutazásról álmodtak

A zenész Jihae a Mars – Utunk a vörös bolygóra című sorozatban debütál színészként, korábban csak a zenében mutatta meg tehetségét: eddig négy albumot adott ki, írt egy rockoperát John Patrick Shanley Oscar-díjas drámaíróval, és énekelt a londoni olimpián, valamint a cannes-i filmfesztiválon.

Számára az egyik legemlékezetesebb pillanat az maradt a forgatásból, mikor a csapat landolt a Marson, majd kiszálltak az űrhajóból. "Tudtam, hogy csak papírról és épített díszletről van szó, de csodálatos érzés volt megtenni az első lépéseket a Marson.

Ez az első szerepe, énekesként ismerte eddig a közönség Forrás: Robert Viglasky Photography/Robert Viglasky

Egyszerre két karaktert, ikreket alakít a sorozatban, egyikük pilótaként részt vesz az utazásban, a másik pedig a földi bázisról kíséri figyelemmel, hogy mi történik a csapattal. A testvérek gyerekkoruk óta egy izgalmas űrutazástól álmodnak, ez pedig valóra is válik.

"Izgalmas volt megragadni a két karakter személyiségét, megismerni a múltjukat, tulajdonságaikat, azt, hogy milyen emberek valójában. Elképzeltem, hogy milyen lehetett a gyerekkoruk, és milyen kislányok voltak: ki volt közülük, aki ha meghallotta az anyja kiáltását, hogy kész a vacsora, rögtön rohant, és ki az, aki játszott tovább, és újra rá kellett szólni. Két teljesen különböző nőről van szó, akik valahol mélyen mégis hasonlítanak, mindkettőnek ugyanaz az álma."

Egyszerre két karaktert alakít, testvére a földi bázison maradt Forrás: MARS/ NatGeo

Megváltoztatta a világképét

Az expedíció orvosát, Durand-t alakítja a sorozatban Clementine Poidatz. A karakter a legénység egyik legszociálisabb és legempatikusabb tagja, aki felbecsülhetetlen értékű erényekkel bír olyan stresszes helyzetben, mint amilyenek a Daedalus személyzetére várnak a Marson. A NatGeo sorozatának több jelenetét is Budapesten vették fel, a színésznő nagyon élvezte a munkát, bár sokat sajnos nem látott a városból. "Érdekes dolgokat tanultam a szerep kedvéért, színészként és magánemberként egyaránt.

és megérteni, hogyan és miért szeretnének második otthont csinálni a vörös bolygóból."

A legénység egyik legszociálisabb és legempatikusabb tagja Forrás: Robert Viglasky Photography/Robert Viglasky

"Semmit nem tudtam az űrutazásról, de mindig nagyon érdekelt, hogy működnek a nemzetközi bázisok, mit csinálnak az asztronauták, milyen egy űrhajó belseje, milyen az atmoszféra egy másik égitesten.

Azoknak az embereknek köszönhetően, akik a világ minden tájáról összegyűltek azért, hogy egy óriási lépést tegyen az emberiség, valóra fog válni az, amire eddig csak vágyott az ember. Mert lehetséges. Odamenni lehetséges, kis kolóniákat létrehozni lehetséges, a kérdés, hogy mennyi időbe telik az életre alkalmassá tenni a másik bolygót"- mesélte.

Az expedíció orvosát alakítja a sorozatban Forrás: National Geographic Channels/Robert Viglasky/Robert Viglasky

Az első részben izgalmasan landoltak a bolygón a legénység tagjai, a csapat vezetője, Ben Sawyer rögtön bajba is került, vasárnap este a második epizóddal folytatódik a Mars a National Geographic csatornán.