Nagyot ment a csatornaváltás után a Sztárban sztár folytatása

Csobot Adél
Vágólapra másolva!
A Sztárban sztár az ősz egyik legnézettebb műsora volt, a ráadás Sztárban sztár + 1 kicsi címen érkezett, de nem a TV2-re, hanem a SuperTV2-re: nagyon szépen ment az első része.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hét három legnézettebb műsorát az RTL Klub adta: csak a Híradó tudott 1 millió néző fölé menni, az X-Faktor valamivel 950 ezer alá csúszott teljes lakosságban, a Barátok közt pedig biztosan hozta a harmadik helyet. Majdnem 17%-kos közönségaránnyal ment a Sztárban sztár + 1 kicsi című műsor vasárnap este, 783 ezren követték, ennyi tévézőt egyszerre a SuperTV2 még nem vonzott, úgyhogy ez szép siker egy kábelcsatornától.

A Tények lett az ötödik, 767 ezer nézővel, a Forma-1 döntő futamát bő 700 ezer magyar nézte a tévében. A hazai tévézők kedvenc heti sorozata jelenleg a Szulejmán, a legnézettebb film pedig a Herkules volt, mindkettőt az RTL Klub adta. A Duna legnézettebb műsora a Hegyi doktor újra rendel, egy erősebb estén 562 ezer magyar látogatta meg a derék dokit a képernyőn keresztül.

Forrás: Origo / Nielsen

18-49-ben erős RTL Klubos fölény látható, az első hat műsort ez a csatorna adta, a Sztárban sztár + 1 kicsitől viszont szép a hetedik hely, a 15,5%-os közönségarány, hiszen nem országos tévén fut. Az RTL visszatérő műsorai közül a Gyertek át! közel 20 százalékot csinált célcsoportban, a Válótársak 18 fölé ment, a Keresem a családom 17 fölött végzett.

Heti csatornaátlagok

A 47. héten a teljes lakosságnál az RTL Klub 2 százalékpontot vert a TV2-re, a Duna 6 alá csúszott, a középmezőny élén pedig a SuperTV2 verte a Coolt. Öt csatorna is befért 3 és 4 százalék közé.

Forrás: Origo / Nielsen

18-49-ben vezet az RTL Klub, de a fragmentáció igencsak látszik, már 12,8 százalékos átlag is bőven elég a győzelemhez. A TV2 6,5-ön áll, utána a Film+ és a Cool jön a sorban. Ebben a korcsoportban az RTL II és a SuperTV2 döntetlent játszott (3,9%), mögöttük következik a Mozi+ és a Viasat3.