Christina Hendricks: Könnyebb a szexjelenetet megcsinálni, mint az akciót

Christina Hendricks as Trudy - Hap and Leonard _ Season 1, Gallery - Photo Credit: James Minchin/SundanceTV
Christina Hendricks as Trudy - Hap and Leonard _ Season 1, Gallery - Photo Credit: James Minchin/SundanceTV
Vágólapra másolva!
Christina Hendrickst a Mad Men – Reklámőrültek-ben ismerte meg a világ, hirtelen milliónyi rajongója lett, valószínűleg jobbára férfiak, miután a színésznőt rendre listázták a világ legszexibb női között is. Elég valószínűtlennek tűnt tehát, hogy egy péntek délután éppen ő hívjon a mobilomon, pedig nemrég pontosan ez történt – még azt is el tudom képzelni, hogy tényleg ő maga tárcsázott az ügynöke helyett, annyira közvetlenül mesélt sok mindenről. Jelenleg az AMC sorozatában, a Hap and Leonard-ban láthatjuk, ez volt a beszélgetés apropója. 
Vágólapra másolva!

Ismerte a Hap and Leonard alapjául szolgáló könyveket, mielőtt megkapta a szerepet?

Nem olvastam a könyveket, de már egy évvel korábban a kezembe akadt egy olyan forgatókönyv, amely Joe R. Lansdale egy másik írásán alapult. Szóval ismertem a stílusát, és láttam Jim Mickle (a Hap and Leonard egyik alkotója – a szerk.) filmjét, a Rideg világ-ot – amely szintén Lansdale könyvéből készült –, annak is tetszett a hangulata.

Christina Hendricks a tavalyi Emmy-gálán Forrás: AFP/Valerie Macon/Valerie Macon

Erről a mostani projektről mi volt az első benyomása?

Rég olvastam olyan forgatókönyvet, amely ennyire erős, egyedi hangulatot árasztott volna. Szexinek és veszélyesnek tűnt a történet, hamar megragadott.

A történet nagyban a pénzről szól, arról, hogy az emberek milyen messzire képesek elmenni miatta. Önnek személyesen mennyire fontos a pénz, a jólét?

Sokáig, hosszú, hosszú évekig nem voltam kifejezetten jómódú, mindig csak arra törekedtem, hogy kényelmesen, különösebb nehézségek nélkül éljek – ahogy az emberek többsége is valószínűleg „csak” ennyit vár az élettől. A pénz semmi esetre sem olyan dolog, amiért kockára tenném az életem, ahogy azt a sorozat szereplői teszik.

A karakterét, Trudyt hogyan jellemezné?

Egy klasszikus femme fatale, a végzet asszonya, de egy kis csavarral – vagyis nem egy sablonos nőalak, sokkal izgalmasabb, összetettebb annál. Amikor bemutatják Trudyt, azt hinnéd róla, hogy nagyon különleges nő, már csak amiatt is, amilyen szerepet betölt Hap életében. Aztán rájössz, hogy

később viszont olyan tulajdonságokat is észreveszel benne, amikre az első benyomás miatt nem figyeltél, vagy nem hitted, hogy megvannak benne.

Az első epizódban elhangzik tőle egy erős mondat: „A tökéletességben nincs szépség.” Ön mennyire ért ezzel egyet?

Egyet tudok érteni ezzel a kijelentéssel. Úgy értem, mi a tökéletesség? Minden embernek mást jelent, nem tudod egyértelműen meghatározni.

Önnek mit jelent?

Nem igazán hiszek a tökéletességben, inkább azt vallom, hogy minden ember egyedi, és mindenkiben meg lehet találni azt, ami miatt érdekes vagy értékes.

A Hap and Leonard promóképén Forrás: AMC

A címszerepeket alakító James Purefoyban és Michael K. Williamsben mi ez a tulajdonság?

James egy csodálatos ember, aki színészként is nagyon elfogadó és együttműködő, mindig nyitott az új gondolatokra, mások ötleteire. Michael is csodálatos, ami azonban az igazán lenyűgöző, hogy

A képernyőn is látni köztük a köteléket, nekem, a közéjük frissen érkezett nőnek is családias hangulatot teremtettek.

Meg kellett tanulnia valamit direkt a forgatás miatt?

El kellett sajátítanom a texasi akcentust, ami teljesen új volt számomra. Ezzel együtt elég mókás volt, ez a tanulási folyamat volt az, amit talán a legjobban élveztem a forgatásban. Volt egy nagyszerű nyelvtanárom, akit Francine Segalnak hívnak, ő nagyjából az összes déli dialektussal képben van, vele gyakoroltunk napi szinten. Még házi feladatot is adott!

A szexjelenetek könnyebben mentek, mint az akciódús képsorok Forrás: AMC

Volt olyan jelenet, amelynél dublőrre vagy kaszkadőrre volt szüksége?

Volt kaszkadőröm, de több jelenetet én magam akartam megcsinálni, csak hogy bizonyítsak magamnak. Ezzel együtt hálás vagyok a helyettesemnek, sok erőszakos képsor van a sorozatban, így neki is rengeteg munkája volt.

A szexjelenetekhez hogy áll hozzá?

Van abból is egy pár a szériában. Talán idegesebb előtte az ember, meg több önbizalom vagy inkább tudatosság kell hozzá, de nekem még így is könnyebb megcsinálni, mint az akciójeleneteket.

Hogy érez azzal kapcsolatban, hogy a mai napig rendre felkerül a világ legszexibb nőit tömörítő listákra? (Mi is beválogattuk A 100 legjobb nő a tévéből című cikksorozatunkba – a szerk.)

Ez egy óriási bók, nagyon kedves dolog. Azt azonban tudjuk, hogy

képesek pillanatok alatt megváltoztatni az ízlésüket, feladni a rajongásukat valami vagy valaki iránt. Szóval meglehet, hogy egyik napról a másikra eltűnök ezekről a listákról, a megfelelő fenntartással kell ezt kezelni.

Szerinte az emberek könnyen elengednek dolgokat, más embereket Forrás: AMC

Mit láthatunk öntől legközelebb?

Megyek Kanadába, hogy Tim Rothszal forgassak egy sorozatot a brit Sky csatornának, ez lesz a Tin Star.

Billy Bob Thorntonnal milyen volt a közös munka a Tapló Télapó 2-ben?

Csodálatos volt, ő egy nagyszerű fickó, a film pedig igen bizarr és vicces. Már az első részt imádtam, rengeteget nevettem rajta – és ez a mostani kiadás sem kevésbé vicces, szerencsésnek érzem magam, hogy benne lehetek.

A Mad Men – Reklámőrültek-re hogyan emlékszik?

Különleges időszak volt, hiszen majdnem egy évtizedet elvett az életemből, de egy teljesen új szintre is emelte az életemet. Óriási lökést adott a karrieremnek, bizonyos értelemben kinyitotta a világot előttem. Hálás és büszke vagyok, hogy megcsinálhattam, az egyik legjobb dolog volt, ami valaha történt velem.

A Mad Men – Reklámőrültekben Forrás: AMC

Azt hogy élte meg, hogy az ottani szerepe miatt hatszor is jelölték Emmy-díjra, de egyszer sem kapta meg?

Az szerintem önmagában is nagyszerű dolog, hogy valakit hatszor jelölnek Emmyre. Talán kínosan hangzik, de ha választhatnék, hogy egyszer nyerjek egy Emmyt további jelölések nélkül, vagy hatszor jelöljenek, inkább az utóbbira szavaznék.

A Mad Men előtt rengeteg sorozatban vendégszerepelt, többek között a Vészhelyzet-ben, a Döglött akták-ban, a Tru Calling – Az őrangyal-ban is láthattuk. Melyik volt a legemlékezetesebb?

Egyértelműen a Firefly, annak két epizódjában voltam benne. Rengeteg barátom szerepelt a sorozatban, és egyszerűen lenyűgözött a rajongók odaadása, sőt a mai napig lenyűgöz, hiszen még ma is kitartóan képesek rajongani egy több mint tíz éve véget ért szériáért. Ráadásul azt sem mondhatja el magáról mindenki, hogy nap mint nap egy űrhajón dolgozott.

Ennyire szereti a sci-fit?

Igen. A férjem (a szintén színész Geoffrey Arend – a szerk.) is szereti, sőt a testvérem és az édesapám is kedveli a műfajt, már gyerekkoromban rászoktattak engem is.

Már a Fireflyban sem zavarták az intim jelenetek Forrás: FOX

Ha már itt tartunk, mi volt a legfontosabb, amit a szüleitől tanult?

Talán az, hogy az életben keményen kell dolgozni.

A szüleim hihetetlen módon azt is támogatták, hogy New Yorkba költözzek, modell- és színészkarrierbe kezdjek, csak mert látták, hogy képes vagyok keményen küzdeni az álmomért. Nekem ez nagyon sokat jelentett, az ő támogatásuk nélkül ma nem tartanék itt.

Ilyen hozzáállással hogy kezelte annak idején a hirtelen jött hírnevet?

Ismertnek lenni különös érzés, nem hiszem, hogy valaha is hozzá fogok szokni. Néha csodálatos dolgokat hoz az ember életébe, máskor meg roppant idegesítő, bosszantó tud lenni. Nem is merek összességében belegondolni, inkább csak az aktuális szituációt próbálom mindig a legjobban kezelni. Remélem, hogy belül még mindig egy átlagos lány vagyok.

A Hap and Leonard hétfőnként 22 órakor látható az AMC műsorán.