Mindenki a szcientológiai egyházat leleplező sorozatot nézi

Leah Remini
Leah Remini egy tavaly szeptemberi eseményen
Vágólapra másolva!
Kedd este került adásba az A&E csatornán a kiugrott szcientológus színésznő, Leah Remini dokumentumsorozatának első epizódja, ami kirobbanó sikert aratott.
Vágólapra másolva!

A Leah Remini: Scientology and the Aftermath (Leah Remini: A szcientológia és az utóhatás) nyitórészére 2,1 millió néző volt kíváncsi – premierepizód műsorra tűzésével a csatorna utoljára 2014-ben ért el ilyen eredményt. A leleplező sorozat olyan népszerű fikciós szériáknál bizonyult vonzóbbnak, mint a No Tomorrow a The CW-n vagy a Scream Queens: Gyilkos történet a Foxon.

Nyolcrészes dokuszériájában a Férjek gyöngye című sitcomból ismert színésznő – aki édesanyja révén kilencéves korától kezdve három évtizeden át volt a szcientológia híve – más egykori egyháztagok történetét mutatja be: egytől egyig kiábrándító, visszaélésekről, gyerekmolesztálásról, fizikai bántalmazásról és szétszakított családokról szóló sztorikat.

A sorozat hatását pedig mi sem példázza jobban, mint hogy közvetlenül az adásba kerülés után a szcientológiai egyház ellencsapásként elindított egy honlapot Leah Remini: Aftermath – After Money (Leah Remini: Utóhatás, a pénz miatt) címmel, ahol megpróbálják lejáratni a sztárt, és természetesen tagadják a szériában elhangzott állításokat.

Leah Remini egy tavaly szeptemberi eseményen Forrás: Jesse Grant / Getty Images North America / AFP

Leah Remini legutóbb Ellen DeGeneres talkshow-jában mesélt meredek dolgokat a szcientológiáról, előtte pedig könyvet is írt a vallás sötét oldaláról és saját tapasztalatairól. A Troublemaker: Surviving Hollywood and Scientology (Bajkeverő: Túlélni Hollywoodot és a szcientológiát) tavaly jelent meg, két évvel azután, hogy a színésznő szakított az egyházzal.