Szabó Zsófi: Én is cigány vagyok

Szabó Zsófi
Szabó Zsófi
Vágólapra másolva!
Az RTL Klub műsorvezetője büszke arra, hogy félig romák lesznek a gyerekei, hogy a férje cigány. Szerinte szomorú, hogy a cigány szitokszó lett, és idegesen ugrik minden beszólásra, általánosításra.
Vágólapra másolva!

„Az én férjem cigány fiú, ő erre büszke, és én is az vagyok. Én mindenkivel szembementem, a szívemre hallgattam, mert nem bűn egy cigány fiút szeretni. Kiálltam amellett, hogy cigány férjem, a

Büszke vagyok arra, hogy beleláttam olyan kultúrába, amelyről csak rosszat hallottam” – mondta a Facebookra kitett videójában. Szinte csak a tehetségkutatókkal tudtak itthon kitörni romák, véli a műsorvezető: Oláh Gergő, Radics Gigi, Gáspár Laci esetét hozta fel.

Szabó Zsófi és párja Forrás: RTL Klub

„Már engem is érint ez a téma, mert én is cigány vagyok. Cigány a férjem, egy család vagyunk, és nagyon ugrok erre a témára, bánt, ha általánosítanak” – jelezte. Kis Grofó hagyományos roma családmodellje miatt beszólt neki egy műsorban, ezt az ügyet azóta elrendezte, elnézést kért a lakodalmas muzsikustól – aki viszont tisztázta, hogy náluk is sokat változott a helyzet, az asszonyok sorsa.

A műsorvezető ősszel a Nyerő párosban szerepelt sokat a férjével, decemberre pedig a Playback Párbaj című műsort kapta, amely az RTL Spike-on lesz látható.