Csúcsot döntött Sebestyén Balázsék Reggeli Show-ja a Rádió 1-en

Reggeli Show
Vágólapra másolva!
Közel 30 ezren hallgatták a Reggeli Show-t online a Rádió 1-en december 6-án. Ezzel az internetes hallgatói számmal abszolút csúcsot döntött a Rádió 1-en a Reggeli Show csapata, a magyar rádiók közül még senkit nem hallgattak egyidejűleg online ennyien.
Vágólapra másolva!

Minden várakozást felül múlt a Reggeli Show indulása a Rádió 1-en. December 5-én hétfőn reggel már 6 óra előtt közel 7 ezer hallgató csatlakozott a Rádió 1 online szervereire. Az online hallgatók száma percről percre növekedett, de a nagy érdeklődést nem bírták a szerverek. A Rádió 1 még aznap megnövelte a sávszélességet, amelynek köszönhető keddre reggel már zökkenőmentesen az online közvetítés, folyamatosan csatlakoztak a hallgatók az online stream-hez és a műsor csúcsán, 9 óra előtt egy kicsivel pár száz hallgató híján már elérte a 30 ezres hallgatószámot.

Reggeli Show Forrás: Fb / Mornig Show

„A hétfő reggeli tapasztalatok alapján az informatikai háttérért felelős kollegák a szerverek üzemeltetőjével együtt azonnal elkezdték a sávszélesség növelését, hogy minél több hallgatót ki tudjunk szolgálni az online felületeken is. Hétfő estére elkészültek ezzel a kollegák, és arról tájékoztattak, hogy a jelenlegi kapacitással akár 30 ezer online hallgató is tud majd hallgatni minket" – nyilatkozta Bakai Mátyás, a Rádió 1-et üzemeltető Radio Plus Kft. ügyvezetője.

„Ma reggel már hiba nélkül működöttek a szerverek és nagyon örültünk, hogy ilyen sokan tudtak minket interneten keresztül is hallgatni.

mert sokan kérdezik tőlünk, hogyan tudnak hallgatni bennünket az ország azon részein ahol a Rádió 1-nek jelenleg nincsen analóg rádiós lefedettsége. A célunk, hogy minden reggel egyre több hallgató kapcsoljon a Rádió 1 frekvenciáira és hallgasson minket a weboldalon vagy a mobilalkalmazáson keresztül. Biztos vagyok benne, hogy holnap reggel még többen lesznek velük az éterben és online is" – mondta el az adást követően Sebestyén Balázs."

A Reggeli Show indulására a Rádió 1 új mobil alkalmazást fejlesztett a két legnépszerűbb mobil platformra, az iOS-re és az Androidra. Az alkalmazáson keresztül nem csak online hallgatásra van lehetőség, hanem akár a webkamerán keresztül be lehet nézni a műsorvezetőkhöz a stúdióba.