Van egy szó, amit soha nem mondanak ki a Walking Deadben: de miért?

Walking Dead
Vágólapra másolva!
Conan O'Brien vendége volt Robert Kirkman, a képregény és a sorozat szülőatyja, arról is beszélgettek, miért nem zombi a zombi.
Vágólapra másolva!

Tele van zombival a Walking Dead, konkrétan egy zombiapokalipszis utáni fikciós világba keveredik a néző, ahol agyhalottak milliói csoszognak fel-alá, vérre szomjazva, húsra éhezve. A zombi szó ugyanakkor egyszer sem hangzott el, pedig a széria 2010 óta fut: mi lehet ennek az oka? Miért nem nevezik nevén a zombikat?

Olyan, mint egy zombi - de mégsem az Forrás: AMC

Conan O'Brien vendége volt Robert Kirkman, a képregény és a sorozat szülőatyja a minap, arról is beszélgettek, miért nem mondják ki azt, ami egyértelmű. Walkers, roamers, lurkers, biters, infected – ilyesféle szavakat használnak az élők a csoszogók, járkálók, kóborlók megjelölésére, de a zombit nem mondják.

A sorozat kreátora szerint ez azért van, mert a fikciós univerzumuk olyan, ahol nem léteztek korábban zombis sorozatok, filmek, tehát a betegség rohamos elterjedése előtt senki nem látott ilyet, nem készített ilyesmit.

Senki nem találkozott George Romero-filmekkel? Kirkman szerint így volt a jobb, hatásosabb: ha ismertetlen bajjal kell megküzdeni, az mindig veszélyesebb és hatásosabb, mintha az első perctől tudja valaki, hogy egy fejlövés is elég, hogy leállítsa a zombit – vagy ahogy épp hívják.