Mit csinál most A konyhafőnök győztese?

Konyhafőnök
Vágólapra másolva!
A konyhafőnök fináléjában Németh Ádám bizonyult a legjobbnak, tízmillió forintot nyert. A pénzt későbbre, álmai megvalósítására tartogatja, mostanság pedig saját vállalkozása felfuttatásán dolgozik – egyebek közt erről mesélt az Origónak.
Vágólapra másolva!

A konyhafőnök győztese már az első napokon esélyesnek érezte magát, hetekkel a finálé után így emlékszik vissza a versenyre: „Amikor megérkeztem, úgy éreztem, képes vagyok arra, hogy megnyerjem. Azt gondoltam, hogy kreatív vagyok, tudok csapatokat irányítani, ez nekem fog menni. Már az első nap tök jó visszaigazolásokat kaptam, de

és azt éreztem, hogy ez nehéz feladat lesz, nem fog olyan könnyen menni. Amikor újra szólóban kellett főzni a csapatfeladatok után, felépült bennem ismét a magabiztosság, a magamba vetett hitem, akkor újra azt éreztem, hogy jó vagyok, elengedhetem magam, és úgy kell főznöm, ahogy otthon is szeretek.”

Már az első napokban érezte, hogy nyerhet Forrás: RTL Klub

Néhány versenynapra és értékelésre különösen büszke, többször dicsérte kreativitását a zsűri. „Amikor tökökből kellett főételt készíteni, úgy döntöttem, hogy nem fogok húst felhasználni, vegetáriánus ételt csinálok. A barátnőm vegetáriánus, sok ilyen ételt készítek, úgyhogy gondoltam, elkápráztatom a zsűrit a tudásommal, és megmutatom nekik, milyen teljes értékű főételt tudok készíteni ebből az alapanyagból. Azt mondták, hogy ez egy nagyon bátor döntés a műsor ezen szakaszában, viszont jól sikerült ízekben és textúrákban, úgyhogy erre máig büszke vagyok.”

Sokszor próbálták akadályozni

Az első héten gyakorlatilag minden nehezítést ő kapott, úgy véli, már ekkor vetélytársat látták benne a többiek, ezért próbálták többször akadályozni. „Valószínű esélyesnek láttak a győzelemre, de ez jó visszaigazolás volt nekem. Több dicséretet kaptam a zsűritől, én készítettem el legjobban a galambot, és az én sörös tiramisu desszertemet választották meg az évad legjobbjának.”

Több ételét kiemelte a zsűri Forrás: RTL Klub

„Máig a napjaim része a verseny, keresnek újságok, forgattam a Fókusszal, és vannak rajongók, akik leveleket írnak, érdeklődnek. A napokban egy nagyon cuki kislánnyal találkoztam, aki gyakorlatilag a fél országot átutazta a családjával, hogy találkozzon velem pár percre. Kaptam tőle egy kis konyhafőnökös díszt és karácsonyi képeslapot, nagyon jólesnek ezek a visszajelzések. Úgy látom, az embereknek tetszett, amit a műsorban láttak belőlem, negatív hozzászólással, rosszindulattal még nem találkoztam” – mesélte.

Egyelőre nem nyúl a nyereményhez

Gasztronómiai tanácsadással, étlapfejlesztéssel foglalkozik, jelenleg a legtöbb idejét a saját vállalkozására fordítja. „A következő egy évben szeretnék az ország minél több pontjára eljutni, nemrég vendégséf voltam egy borvacsorán, de hívtak több olyan rendezvényre is, ahol főztem, és találkoztam a rajongókkal.

A profilunk a gasztronómiai tanácsadás, ő kommunikációval és marketinggel foglalkozik, így ketten egy kreatív csapattal a háttérben teljes körű gasztronómiai megoldásokat nyújtunk az alapanyagok beszerzésétől a social médián át a food stylingig. Most ezen dolgozom, rengeteg energiát, időt és pénzt felemészt. Ahogy ez pályára áll, elkezdek az álmomnak élni, és elindul a farmozás és a sajtgyártás, amire vágyom.”

Tudja, mire költi a nyereményt Forrás: RTL Klub

„Elég komoly üzleti stratégiám van, ezt az élet adta lehetőséget szeretném maximálisan megragadni. A nyereményemre se úgy tekintek, mint az életvitelemet segítendő ajándékra, hanem külön elszámolás alá kerül, abból majd a hosszú távú terveimet valósítom meg” – mondta.