Nézettségben sehol nincs az Agymenők és a Walking Dead

superbowl50 Super Bowl 50 - Carolina Panthers v Denver Broncos GettyImageRank1 AMERICAN FOOTBALL NFL topics topix bestof toppics toppix
SANTA CLARA, CA - FEBRUARY 07: Ryan Harris #68 of the Denver Broncos celebrates after defeating the Carolina Panthers during Super Bowl 50 at Levi's Stadium on February 7, 2016 in Santa Clara, California. The Broncos defeated the Panthers 24-10. Al Bello/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Nielsen kiadta, hogy az Egyesült Államokban 2016-ban melyek voltak a legnézettebb tévés produkciók, a fikciós sorozatokat teljesen letolták a tízes toplistáról a nagyszabású sportműsorok, egyszeri gálaesemények.
Vágólapra másolva!

A legtöbb amerikai a nagyszabású sporteseményekre kattan, az amerikaifoci-liga döntője, a Super Bowl nem először lett az év legnézettebb tévéműsora – idén 112,6 millióan látták az Egyesült Államokban, ennyi nézővel vezeti a Nielsen által kiadott nézettségi toplistát.

Az első tízbe csak az Oscar-gála fért be a többi sportműsor közé, egyébként olimpiai közvetítés, kosárlabda, illetve még több amerikai foci szerepel a listán:

Forrás: Nielsen

A fentiek mind különkiadások, egyszeri események voltak, ezekhez képest a heti rendszerességgel főműsoridőben jelentkező produkciók sehol sincsenek, azok listáját átlag 19,94 millió amerikai nézővel vezeti az Agymenők.

Itt is jól mentek az amerikai focival foglalkozó heti műsorok, fikciós sorozatok közül pedig az NCIS, a The Walking Dead, a dr. Phil McGraw korai munkásságán alapuló Bull, az NCIS: New Orleans, a Kiefer Sutherlanddel készült Designated Survivor és a Zsaruvér fért még be a legjobb tízbe. Mutatjuk a számokat:

Forrás: Nielsen

Mindkét lista a Live+7 adatok alapján alakult ki, vagyis a Nielsen nemcsak azokat a nézőket vette figyelembe, akik valós időben követték az adást, hanem azokat is, akik a következő 7 nap valamelyikén nézték vissza a rögzített műsort.