Berúgás és kirúgás, nyertesek és vesztesek – 2016 a tévében, 3. rész

Orosz Barbara
Vágólapra másolva!
A Maradj talpon! ötéves lett, idén is lett szépségkirálynőnk, miközben többek között az X-Faktor-ban és a Star Academy-ben is győztest avattak. Egy új műsorban sok magyar celeb berúgott, Hajós András dalokat közvetített, Gaál Noémi munka nélkül maradt. Ez volt a magyar televíziózásban a negyedik negyedév, 2016 korábbi történéseiről itt és itt olvashat.
Vágólapra másolva!

Izgalmasan indult 2016 utolsó negyedéve, Szabó Zsófi rögtön október elsején férjhez ment Kis Zsolthoz, akivel előtte a Nyerő páros-ban is megmutatták magukat. Zsófi aztán visszatért a képernyőre is, október tizedikén folytatta a Story Extrá-t, addig Gál Petra helyettesítette.

A Comedy Centralon elindult az Ééés most című szkeccssorozat, az RTL Klubon pedig Valkó Eszter jelentkezett arcba csapódó tortákkal. Kiderült, hogy Iszak Eszter Istenes Bencével együtt vezeti a Comet gálát, a Maradj talpon! az ötödik születésnapját ünnepelte, Till Attila átvette Majka szerepét a Drágám, add az életed! című műsorban.

Ötéves lett a Maradj talpon! Forrás: MTVA

Meghalt Fürge Anett, az RTL Klub riportere, Vaszily Miklós maradt az MTVA főnöke. Egyetlen pont döntött arról, hogy ki nyerje a Kicsi Óriások-at, miközben a TV2 csoport elindította kilencedik kábelcsatornáját is, a nevéből könnyen kitalálható, hogy milyen területen kíván hódítani a Humor+.

Öt és fél év pereskedés után nyert Gregor Bernadett Fábry Sándor és az RTL Klub ellen, az Ezek megőrültek! új műsorvezetőkkel indult új évadja is véget ért, nyertek a Neon pávák, Fésűs Nelly, Tápai Szabina és Berki Krisztián. Október 17-én elindult a Flúgos futam a Viasat3-on, a Fölszállott a páva meg folytatódott a Duna TV-n, itt olvashatja, hogy kik lettek végül a győztesek.

Izgalmas reality volt a Flúgos futam Forrás: Viasat3

A Comedy Centralon sok magyar celeb berúgott a Tömény történelem-nek köszönhetően, az ott is látott Gryllus Dorka a Válótársak folytatásában is megjelent, nem is akárhogy, dominaszerkóban ingerelte Stohl András karakterét. Tillával tért vissza a TV2-re a Bumm!, a magyar X-Faktor történetében először fordult elő, hogy kirúgtak egy énekest.

Bővült a FEM3 Café csapata, a Fox és a NatGeo magyar adásán is elindult a részben Magyarországon forgatott Mars, és az HBO-s Aranyélet második évadjának is örülhettünk. A tavalyi év legsikeresebb tévés produkciója, a Sztárban sztár testvérműsort kapott, gyerekekkel és vadonatúj zsűrivel jött a Sztárban sztár + 1 kicsi, miközben az eredeti produkció egyik zsűritagja, Hajós András is új műsort indíthatott Dalfutár címmel.

Aranyélet: jött a második évad Forrás: HBO/Sághy Tímea

Elvitték a tízmilliós fődíjat, Németh Ádám személyében meglett a negyedik A konyhafőnök győztese, a Star Academy-t Szőcs Renáta, az X-Faktor-t Opitz Barbara nyerte meg. A Sztárban sztár-ban a műsor előtt szélesebb körben jóformán ismeretlen Veréb Tamás végzett az első helyen, és lement a Való Világ nyolcadik évadja is, ott Somára szavazott a legtöbb néző.

Orosz Barbara örülhetett, vele a nézők is Forrás: RTL Sajtóklub

Lovász László és Orosz Barbara is új műsorral tért vissza a képernyőre, változások voltak a Tények-ben és a Mokká-ban, Gaál Noémit pedig menesztették a TV2-től, miközben az Aktív is megszűnik. A frissen indult RTL Spike behozta Magyarországra a Lip Sync Battle-t, számos vicces produkcióval jött a Playback párbaj, a National Geographic csatorna nevéből eltűnt a "Channel", és még szépségkirálynőt is választottunk – nem mondhatja hát senki, hogy unalmas év volt.