Az ördögűző szembenéz a legmélyebb félelmeivel

THE EXORCIST
Vágólapra másolva!
Alfonso Herrera alakítja Tomas Ortega atyát a FOX-on induló Az ördögűző című sorozatban, amelyben két teljesen eltérő személyiségű pap dolgozik egy démoni megszállottsággal küszködő lány esetén. A fiatal Tomas Ortega atya haladó gondolkodású, ambiciózus, együttérző, és Chicago kertvárosában vezet egy kicsiny plébániát. A színész a szerepéről mesélt.
Vágólapra másolva!

Miért vállalta el ezt a szerepet? Van személyes kötődése?

Amikor először elolvastam a bevezető rész forgatókönyvét, kicsit bizonytalan voltam abban, hogy a régi filmet forgatják-e majd újra vagy esetleg felújítják-e azt. Amikor az anyag végére értem, ráébredtem, hogy mi a céljuk, és ez felkeltette az érdeklődésemet. Nem egyszerűen csak újra akarták forgatni vagy fel akarták újítani a filmet, hanem arra a kérdésre keresték a választ, hogy mi történt volna negyven évvel később. Meg akarták érteni ezt a világot, belehelyeztek minket, és ez tetszett nekem.

Forrás: Origo

Vallásos környezetben nőtt fel?

Mexikóvárosból származom, szóval igen. Latin-Amerikában a vallás nagyon fontos dolog. Minden vasárnap elmentem édesanyámmal a Guadalajara városában található templomba. Rengeteg templomban és rengeteg szertartáson jártam életem során.

Milyen érzés volt felvenni a papi ruhát? Sugároz ez valami tekintélyt?

Itt ennél többről van szó, mert a sorozat nem csak arról szól, hogy papként démonokat próbálunk kiűzni emberekből, hanem a reverenda mögött megbúvó embert is bemutatja, és szerintem ez az érdekesebb és fontosabb rész. Nem csak a külső entitásokat próbáljuk kiűzni, hanem a bennünk lakó démonokat is, különösen Tomas démonait. A makró- és a mikroverzum... Sokkal jobban mozgat a karakterek megértése, mint egy pap bemutatása.

A vallásos neveltetése nehezítette vagy könnyebbé tette a szerep megformálását?

Szerintem bizonyos szempontból segített. Hiszen él bennem egy kép, értem a szertartást, tisztában vagy a menetével és ilyen szempontból ez nagyon hasznos. Ahogy mondtam, már kiskorom óta katolikusnak neveltek, és ez sokat segít.

Mit gondol a sorozatról a családja?

Kíváncsiak voltak arra, hogy elfogadom-e a szerepet. De mind tudjuk, hogy a fény mellett létezik a sötétség is. A jó és a gonosz harcát leíró történet részének lenni pedig nagyon különleges élmény. Várta a családom, hogy milyen lesz majd, ha szerepelek a történetben, és szerencsére elfogadták a dolgot.

Mesélne Tomas atyáról, hogy akik nem látták még a sorozatot, megismerhessék?

Tomas atya egy Chicago kertvárosában élő pap. A gyülekezete nagyon elkötelezett. Jó kapcsolatot ápol velük. Aztán hirtelen képek jelennek meg a képzeletében, álmodni kezd valakiről, és ez az adott személy épp ördögűzést végez valakin. Majd olyan dolgok következnek be, amelyek fordulópontot jelentenek az életében, és szembe kell néznie a legmélyebb félelmeivel.

Tanult valami újat a sorozatból?

Úgy gondolom, hogy az ördögűzéssel, valamint a sötétség és a fény, a jó és a rossz harcával kapcsolatos képem nem volt túl pontos. Szerintem a történet és a karakter megformálása segített egy kicsit többet megérteni a rituáléból, és abból, hogy ez a dolog valóságos, létezik és bizonyos szempontból tisztelettel kell viszonyulnunk hozzá.

Az ördögűző című sorozatot január 3-tól keddenként 22 órakor vetíti a FOX.
Nálunk bekerült 2016 legjobb új sorozatai közé, itt a top 10.