A hazai stand-upos humoristák közül csak öten A kategóriások

Kőhalmi Zoltán
Vágólapra másolva!
Kőhalmi Zoltán szerint a magyar stand-up krémjét összegyűjtő Dumaszínházban öten vannak kiemelt fellépők, de akad olyan is, akivel őt soha nem rakják össze, korábbi beszólás miatt. Egykor listát írt Litkai Gergely kérésére, lett is sértődés.
Vágólapra másolva!

Kőhalmi Zoltán az Echo tévén Kadarkai Endre vendége volt, őszintén mesélt a pályájáról. „Az előttünk lévő generációk nevettetői úgy nőttek fel, hogy nekik bérelt helyük van a szakmában. A szocializmus gyerekei. Megkapták a papírt, hogy humoristák, és örökké bérelt helyük van itt, még akkor is, ha nem írnak új poént harminc évig. Ma a humorban kapitalizmus van, kénytelen vagyok félévente új műsort csinálni" – vélekedett.

Kőhalmi Zoltán Forrás: Viasat3

A műsorvezető a szakma felhígulásáról faggatta, Kőhalmi pedig elmesélte, hogy komoly dilemma volt ez neki. „Arra is felkértek, hogy írjak egy listát arról, hogy kinek nincs itt a helye. Litkai Gergely kért meg erre, én meg is írtam" – mondta. Így jött létre több kategória, amely fellépésben, gázsiban számít. „Szerintem többet ér, ha kevesebb a fellépések száma. De nagyüzem lett, a Dumaszínház huszonvalahány embert mozgat. Én a társaság felét felírtam. Bizonyára tudják, kik azok, lettek is belőle konfliktusaim."

Nem teszik össze bárkivel

Van olyan ember, akivel sikerült megbeszélnie ezt a kategóriabontást, de olyan is, aki azóta kerüli. „Az alapdilemma az, hogy van nagyon jó és nagyon rossz bonbon is a dobozban, én meg csak egy bonbon vagyok. Gondolkodtam azon, hogy kiszállok a tévéműsorból. De végül az emberek megtanulták, melyik bonbonnak milyen az íze" – mondta.

Külön kezelik őt, sok helyre eljutott, és a tévében figyelnek arra, hogy nem rakják össze bárkivel. Mint mesélte, volt egy uszító poénja más stand-uposnak, amely nem tetszett neki, szóvá tette, de a helyzet csak romlott: ezzel a humoristával őt már nem is teszik össze. Az interjút alább megnézheti: