Geena Davis: Mindentől kiborultam, szörnyeket láttam

Geena Davis
Vágólapra másolva!
Január 3-án este indul a FOX-on Az ördögűző, amely a világhírű, 1973-ban bemutatott horrorfilm sorozat változata. Az egyik főszereplő, az Oscar- és Golden Globe-díjas Geena Davis mesélt a sorozatról.
Vágólapra másolva!

Az ördögűző sorozatban a Rance család idősebb lánya démoni megszállás alá kerül. Az édesanya, Angela Rance megkeresi a közeli plébánia papját, mert furcsa hangokat hall a falak mögül. A kétségbeesett édesanyát az Oscar- és Golden Globe-díjas Geena Davis alakítja.

Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

Mi volt az első élménye Az ördögűző című filmmel?

Élénken emlékszem rá. Szerintem mindenkiben örök nyomot hagyott, aki látta. Talán 13 éves lehettem, és egy autósmoziban néztem meg a legjobb barátom családjával. Végig arra gondoltam, hogy „ha a szüleim tudnák, mit csinálok", mert nagyon konzervatívak voltak, és a film eseményei hihetetlenek. Ezért szerintem különösen is jó, hogy a sorozat nem a film újraforgatása, de lerója a tiszteletét az alapanyaga előtt, hiszen negyven évvel később ugyanabban a világban játszódik, és megint készülődik valami.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Vivien Killilea

Említette a konzervatív szülőket. Könnyen meg lehetett ijeszteni gyerekként? Volt olyan történet vagy film, amitől nagyon kiborult?

Mindentől kiborultam. Az otthonunkban rengeteg szörnnyel találkoztam.
Nem csak a szekrényben vagy az ágy alatt, mindenhol. Voltak olyanok, amik olvastak a gondolataimban, voltak, amikről tudtam, hogy valahol várnak rám, és olyanok, amik megfogták a takaró alól kilógó lábamat... Szóval akadtak problémáim.

Hogy néztek ki a szörnyek? Arcuk is volt?

Nem lehetett látni őket, láthatatlanok voltak.

És mi volt az első film, ami megrémítette?

Talán pont Az ördögűző, mert előtte lényegében csak Disney filmeket láttunk! Azokról tudtuk, hogy rendben vannak.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Vivien Killilea

Mesélne kicsit a karakteréről, Angela Rance-ről?

Édesanya vagyok, és a családomban különös dolgok történnek. Épp elég mozgalmas az életünk. Egy óriási hotelt vezetek Chicagóban, a férjem pedig nemrégiben traumatikus agysérülést szenvedett. A legidősebb lányomnak volt egy szörnyű autóbalesete, ami véget vetett a táncos karrierjének, a barátja pedig az életét vesztette. És valami nincs rendben. Hangokat hallok a falak mögött. A balesetet szenvedett lányom különösen viselkedik. Én mondom ki először, hogy valami természetfeletti erő működik az otthonunkban.

Mit szeretne üzenni a nézőknek a sorozattal? Inkább a hitről vagy csak a borzongásról szól a dolog?

Az utóbbi. Nagyon rémisztőnek terveztük, olyan történetnek, ami behúz magával és utána nem ereszt. Szerintem ezt szerették a filmben is. Ez volt talán a valaha készült legrémisztőbb film. Amikor megkaptam a munkát, és szóltam a barátaimnak, hogy Az ördögűző sorozat változatában fogok szerepelni, mindig tudták, miről van szó. Szerintem az emberek sejtik, mire számíthatnak.

Az ördögűző című sorozatot jan. 3-tól keddenként 22 órakor vetíti a FOX.