A Dal 2017: a kulisszák mögött

a dal 2017
Vágólapra másolva!
Január 14-én, szombaton indul Magyarország dalválasztó show-ja, A Dal. A versenybe küldött dalok akusztikus verzióira a közönség már szavazhat, az Akusztik Dalverseny nyertese a Petőfi Akusztik-koncertlehetőségen kívül felléphet a 2017-es VOLT Fesztivál Petőfi Zenei Díjátadó színpadán is.
Vágólapra másolva!

Szombaton 19.30-kor indul Magyarország dalválasztó show-ja, A Dal, a Dunán. A versenyzők és a versenybe küldött dalok már ismertek, sőt a Mediaklikk.hu oldalra már a számok akusztikus verziói is felkerültek. Ezeket az Akusztik menüpont alatt lehet meghallgatni, itt pedig szavazni is lehet rájuk a válogató adás utáni pénteken éjfélig.

A nézők így kiválaszthatják a három forduló akusztikus győzteseit.

Az Akusztik Dalverseny nyertese a Petőfi Akusztik-koncertlehetőségen kívül felléphet a 2017-es VOLT Fesztivál Petőfi Zenei Díjátadó színpadán is.

Sipos Dávid Günther beszélget a versenyzőkkel

A Dal – Kulissza című műsor, amelyben a fenti A Dal – Akusztik szavazás indul, ugyancsak szombaton kezdődik a Dunán, a dalválasztó show után. Közvetlenül a dalválasztó show után Sipos Dávid Günther, a Petőfi Rádió műsorvezetője beszélget a versenyzőkkel, zsűritagokkal, korábbi nyertesekkel. Amíg ő az előadókkal értékel, Pflum Orsolya riporter a kulisszák mögött kutatja mindazt, ami figyelemre érdemes.

Ilyen lesz a színpad Forrás: MTVA

„A versenyzőket és produkciójukat csak három percben láthatjuk a képernyőn, ennyi idő áll rendelkezésre a szavazáshoz is, és a szimpátia kialakítására, a nézők meggyőzésére. Másodpercek alatt érezni a teret, állapotba kerülni és előadni. Ez A Dal szépsége. A zsűri értékelése után vegyes érzelmek maradhatnak a fellépőkben, és A Dal – Kulissza ezeknek az érzelmeknek kíván csatornája lenni. Fontosnak érzem, hogy ne maradjon tüske, vagy épp kimondatlan öröm senkiben sem. Ezért leszek én ott.

Az előadókon túl a zsűri is mikrofonvégre kerül, sőt készülünk olyan meglepetésművészekkel is, akiknek az életében valamilyen módon meghatározó szerepet játszott A Dal produkció" – foglalta össze a műsor célját és tartalmát Sipos Dávid Günther, a Petőfi Rádió és A Dal – Kulissza műsorvezetője.

A nézők is nyerhetnek

A műsorban nyereményjáték is lesz. A játék kérdésére helyesen válaszolók értékes nyereményekre számíthatnak, többek között egy Ferrari-tesztvezetést is nyerhetnek a szerencsések.