Megszólalt a férfi, aki évtizedekig Antal Imre élettársa volt

Antal Imre
Antal Imre (Fotó: Máté Krisztián)
Vágólapra másolva!
Antal Imre élete tele volt hullámvölgyekkel, tragédiákkal, erről mesélt az egykori műsorvezető barátja, élettársa, Jenei József.
Vágólapra másolva!

Antal Imre több mint negyven évig szórakoztatta a közönséget tévésként, színészként és humoristaként, az egyik legismertebb hazai televíziós volt, egykori felvételein kívül azonban nem maradt utána semmi – a műsorvezetőnek nagyon küzdelmes élete volt, 2008-ban halt meg.

Forrás: Máté Krisztián

Családja nem volt, a legtöbbet Jenei József tud róla mesélni, aki negyvenhárom évig volt a műsorvezető mellett. A Story Extra egy Balaton-parti településen találta meg a férfit, akit Antal Imre Csulinak becézett. "Mentálisan is akkor kezdődött el a lecsúszás, mikor az ujja lebénult, és abba kellett hagynia a zongorázást. Nem lett depressziós, de jöttek a tragédiák az életébe, először meghalt az édesapja, aztán az anyukája, majd szeretett nagynénje, kezdett kicsúszni alóla a talaj. Rendbe jött valamennyire, de jött egy másik nagy defekt, mikor elküldték nyugdíjba őket, és nem is tudtak róla. Az újságból tudta meg, hogy nyugdíjazta a tévé, nagy törés volt ez nála" – hangzott el.

Antal Imrének segítségre volt szüksége ezek feldolgozásához, de társa szerint rossz helyre fordult támaszért. "Ivócimborák megtalálták őt, nagyon kihasználták, állandóan itatták. Ahányszor meglátták, mondták, hogy igyon még egyet, mindig berúgatták. Elég zűrős volt az élete" – mesélte.

Forrás: Máté Krisztián

Jenei József ápolta a tévést betegsége alatt, úgy emlékszik, mindig jól kiegészítették egymást, Antal Imre adta a kapcsolatba az észt, ő pedig nem hagyta elherdálni az összes pénzét. "Egy tetemes összeget nyert egy zongoraversenyen annak idején, 60 vagy 80 ezer forintot, sok pénz volt az, bútorokat, mindent lehetett volna abból vásárolni. Mondtam neki, ide figyelj, nem kell elsörözni azt a pénzt, fektesd be."

Szentendrén vett egy nyaralót, ott töltötték az utolsó időszakot, de már ez az ingatlan sincs meg, mint ahogy a budapesti lakása sem. "Kihasználták a cimborák, el akarták venni a lakását, megint én léptem közbe. Ebédlőbe járt, nem spórolt meg magától semmit, élte az életét, felélte a pénzt, ez az igazság. Hiszékeny volt, minden emberben megbízott, és be is csapták, nem is egyszer" – emlékezett.