Rég láttunk ennyi nagy sztárt egy sorozatban

Hatalmas kis hazugságok, Laura Dern, Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Zoë Kravitz, Elle
A sorozat sztárjai, azaz Laura Dern, Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley és Zoë Kravitz az Elle magazin fotózásán
Vágólapra másolva!
Ráadásul kivételesen szinte egytől egyig nők. A Hatalmas kis hazugságok-ban olyan neveket találunk, mint Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Zoë Kravitz, Laura Dern, Shailene Woodley, akik mellett a férfiak (Alexander Skarsgård, Adam Scott) most csak mellékszereplők.
Vágólapra másolva!

„25 évvel ezelőtt én voltam az egyedüli nő egy forgatáson, szóval nem igazán tudtam kivel beszélgetni" – mondta egy kerekasztal-beszélgetésen Witherspoon, aki azt is elárulta, hogy

a jelenséget „Hupikék törpikék"-szindrómának nevezik.

A Hatalmas kis hazugságok-nak köszönhetően azonban a színésznő szerint emiatt nem kell többé aggódnia. Ezért azonban saját magának kellett lépéseket tennie, olyan producertársaival együtt, mint például Nicole Kidman, aki hozzá hasonlóan szintén szerepel is a sorozatban.

Reese Witherspoon, Shailene Woodley és Nicole Kidman a Hatalmas kis hazugságokban Forrás: HBO

Witherspoon azt is elmondta, hogy a széria alapjául szolgáló regényt, Liane Moriarty 2014-es művét olvasva csodálatosnak tartotta, hogy olyan sok különféle variációját jeleníti meg a nőknek és az anyaságnak. „Saját magamat láttam bele ezekbe a különböző stációkba, amikor először olvastam a könyvet. Hiszen voltam anya 22 évesen, majd 40 évesen, elváltam, újra férjhez mentem. A Hatalmas kis hazugságok minden spektrumot és változatot bemutat, ami egy nő életében csak elképzelhető.

– mesélte.

„Véget kell vetni annak, hogy tehetséges színésznők csupán feleség- és barátnőszerepre vannak kárhoztatva. El kell kezdenünk a filmekben is olyannak látni és láttatni a nőket, amilyenek a valóságban"

– mondta a sztár.

Witherspoon kolléganőjének, Nicole Kidmannek az tetszett leginkább a forgatókönyvben, hogy –annak ellenére: a sorozat hazugságokról, titkokról, sőt gyilkosságról szól – azt is bemutatja, ahogy a nők segítik és támogatják egymást. „Imádom, ahogy ezek a nők összejönnek, és felgyorsítják a folyamatokat oly módon, hogy az egésznek a barátság a magja. Alig várjuk, hogy bemutassuk ezeknek az asszonyoknak az életét, méghozzá egyszerre hiteles, mégis szórakoztató formában" – mondta Kidman.

Forrás: HBO

És mivel a Hatalmas kis hazugságok különböző életkorú anyák segítségével tárja fel a női lét sok-sok spektrumát, a 40 éves Witherspoonhoz és a 49 éves Kidmanhez olyan fiatal tehetségek csatlakozhattak, mint a 28 éves Zoë Kravitz és a 25 éves Shailene Woodley, akiknek az érdeklődésén az idősebb kolléganők – éppen fiatal koruk miatt – őszintén (de kellemesen) meglepődtek. Kravitz pedig leszögezte, hogy épp azért érezte csodálatosan izgalmasnak a munkát, mert sem a vásznon, sem a való életben nem formált még meg anyaszerepet.

A sorozat sztárjai, azaz Laura Dern, Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley és Zoë Kravitz az Elle magazin fotózásán Forrás: Jonathan Leibson / Getty Images North America / AFP

Witherspoon pedig azt is elmondta, hogy a közös munka során kivételesen sokkal jobban érdekelték a meghallgatásoknál az emberi kapcsolatok. „Igazi emberként tekintettünk egymásra. Mind nőként vettünk részt ezen az utazáson. Üdítő élmény volt együtt lenni ezzel a sok nővel. Sokkal erősebbnek érzem magam ezek után. Ez volt eddig a legjobb közös munka, amiben részt vettem" – árulta el.

A 40 éves színésznőhöz hasonlóan Kidman is fontosnak tartja, hogy a nők támogassák egymást a forgatásokon is. Witherspoon pedig azt reméli,

a mélyebb és realisztikusabb női szerepek térnyerését az HBO sorozatában hamarosan egész Hollywoodban érvényesíteni tudják,

hiszen „ezek azok a dolgok, amelyek segítségével változtathatunk a beidegződéseken".

A Hatalmas kis hazugságok-at az amerikai premierrel egy időben, azaz február 20-tól a magyar HBO-n és az HBO GO-n láthatjuk, felirattal, a szinkronos verziót pedig március 9-én mutatják be az HBO3-on.