Még mindig sokan ki vannak akadva Tóth Gabi miatt

Tóth Gabi
Vágólapra másolva!
Tóth Gabi új zenei projektjének a Totova neve adta, de ez nem tetszik mindenkinek. Mint korábban írtuk, számos kritika érte a felvidéki magyarok köréből, a napokban pedig egy csoport is alakult azért, hogy változtasson ezen a néven.
Vágólapra másolva!

Bojkottálom Tóth Gabit a Totova név miatt címmel hoztak létre egy oldalt a Facebookon, itt gyűlnek össze azok, akiknek nem tetszik, hogy az énekesnő Totova néven indított új zenei projektet, szombaton A Dal színpadán is így lép majd fel.

Tóth Gabi neve miatt akadtak ki Forrás: RTL Klub

Tóth Gabi korábban már magyarázkodott a névválasztás miatt. Ez a név ártalmatlan. Nem akar senkit sem bántani. A nevek nem bántanak másokat. Az emberek bántanak másokat. Nekem pedig sohasem állt szándékomban ez."

A probléma az -ova utótaggal van, az elmúlt években több kampány is indult Szlovákiában azért, hogy ez eltűnjön a nevekről, a felvidéki magyarok a magyar névhasználat fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet, ezzel jelezve, hogy Magyarországhoz tartoznak ők is.

A megalakult Facebook-csoport azt szeretné, ha az énekesnő megváltoztatná ezt a nevet, naponta több posztot tesznek közzé, és figyelik Tóth Gabi minden bejegyzését, élő bejelentkezését. "Ami az ő számára mókás, egy új brand kezdete, az a szlovákiai magyarok számára állandó küzdelem" - írják.

Szavazzon!

Mit gondol erről?