A tragikus baleset hatott a tévés nézettségre is

Vágólapra másolva!
Rendkívüli események hatására nő a tévés hírműsorok nézettsége, ez nem volt másképp a múlt héten sem. Régebben több műsor is egymillió néző fölé tudott menni hetente, de a mai, fragmentált televíziós piacon ez egyre nehezebb, most is csak egy műsornak sikerült ez. Csonka hét volt, elmaradt A Dal, és nem diliztek a Sztárban sztár + 1 kicsiben sem, utóbbit is elhalasztották kegyeleti okokból.
Vágólapra másolva!

Az év 3. hetében az RTL Híradó volt a legnézettebb hazai tévéműsor itthon, főképp a tragikus buszbaleset miatt kapcsoltak oda sokan vasárnap. A Barátok közt 922 ezer követővel a második a listán, utána jön a Fókusz, a Tények. A legnézettebb heti sorozat újfent a Szulejmán lett, a legnépszerűbb vetélkedő-kvíz pedig a TV2-n futó Az 50 milliós játszma, amely élőben megy Majkával.

Bud Spencer és Terence Hill hazai népszerűségére újabb bizonyíték, hogy Az ördög jobb és bal keze című filmjüket a Nielsen mérése szerint 632 ezren követték. A Válótársak 570 ezer embert érdekelt az adásnapon, a közmédiának pedig a Gasztroangyal volt a legnépszerűbb műsora, 530 ezer nézővel.

Forrás: Nielsen / Origo

18-49-ben az első hét helyen RTL-es produkciók vannak, és nem meglepő, ebben a szegmensben is az RTL Híradó vezet. A TV2-n a Tények ment jól, szépen nézték az Üvegtigris 3. részét, és Az 50 milliós játszma is az átlag fölött hoz.

Heti átlagok

18–49-ben erősebb az RTL-es fölény, de teljes lakosságban, az egész napot vizsgálva nincs nagy differencia a két nagy kereskedelmi tévé nézettsége között, 0,5 százalékpont a különbség. A Duna TV 5 százalék fölött végzett, az M1 4 százalék fölé emelkedett teljes lakosságban.

Forrás: Nielsen / Origo

A középmezőnyben a Coolt a Film+ követi, utána jön a SuperTV2. Az ötven év kor alatti felnőtteknél a Comedy Central az előkelő hatodik helyen tanyázik, de teljes lakosságban nem fér be a top 10-be.