Itt a legutóbbi tíz Miss Universe: van esélye a magyar lánynak?

Miss Universe Hungary Bódizs Veronika
Vágólapra másolva!
Január 30-án a Fülöp-szigeteken rendezik meg a Miss Universe szépségversenyt, ahol a 86 induló között Bódizs Veronika is megméreti magát. De van-e esélye első helyen végezni? Bemutatjuk az elmúlt tíz év nyerteseit, ez alapján döntse el ön, hogy a magyar lány is ott mosolyoghat-e a dobogó legfelső fokán! 
Vágólapra másolva!

A Miss Universe szépségversenyt 1952 óta rendezik meg, első alkalommal a finn Armi Kuusela nyert. Ő még a Miss Universe 1953 címet birtokolta, miután 1958-ig az volt a szokás, hogy a szépségkirálynőt a következő évre választják – a mostani nyertes viszont már a Miss Universe 2016 címet fogja megkapni.

A világ legszebb nőjét idén a Fülöp-szigeteken választják meg,

miután az előző szépségkirálynő, Pia Wurtzbach is onnan származik. A versenyen 86 lány indul, Magyarországot Bódizs Veronika képviseli:

Kattintson a galériáért! Fotó: Szabó Gábor - Origo

Hogy a 24 éves, 173 centiméter magas versenyzőnek mennyi esélye van a győzelemre, vagy legalább az udvarhölgyi rangra, azt nehéz lenne megmondani, de abból talán le lehet vonni némi következtetést, ha megnézzük az előző tíz év nyerteseit. Mutatjuk is rögtön a szebbnél szebb hölgyeket!

Pia Wurtzbach

(Miss Universe 2015, Fülöp-szigetek)

Forrás: AFP/2015 Getty Images/Ethan Miller

A jelenlegi királynő pont olyan magas, mint Bódizs Veronika, egyébként a harmadik Fülöp-szigeteki, aki megnyerte a Miss Universe versenyt. Négyéves korától kezdve énekel és színészkedik, szerepelt többek között a K2BU című tinisorozatban, a Sa Piling Mo című drámai szériában, vagyis hazájában a képernyőről is ismerhetik. Gyakorló katolikus, de támogatja például a melegházasságot, a párja Marlon Stöckinger autóversenyző.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Jason Merritt
Forrás: AFP/2016 Getty Images/Phillip Faraone

- - - - - -

Paulina Vega

(Miss Universe 2014, Kolumbia)

Forrás: AFP/Timothy A. Clary

A legendás tenor, Gastón Vega unokája, felmenői között azonban nemcsak tehetségek, de szépségek is voltak, nagyanyja, Elvira Susana Castillo Gómez szintén szépségkirálynő volt, 1953-ban őt választották Miss Atlánticóvá. Vega ma is modellkedik, tavaly tévéműsort is kapott, az A Otro Nivel című valóságshow-t bízták rá.

Forrás: AFP/2015 Getty Images/Vivien Killilea
Forrás: AFP/2015 Getty Images/Vivien Killilea

- - - - - -

Gabriela Isler

(Miss Universe 2013, Venezuela)

Forrás: AFP/Alexander Nemenov

Tizennégy éves kora óta modellkedik, ő is kapott képernyős munkát a venezuelai Venevisiónnál. Alapítója és vezetője a Universe of Blessing Fundnak, amely a fiatal nőket segíti, többek között a kamaszkori terhesség és a szülőágyi halálozás visszaszorítására törekszik. Isler a Scalabrini nemzetközi migrációs hálózat nagykövete is, harcol az embercsempészet ellen.

Forrás: AFP/2014 Getty Images/Andrew H. Walker
Forrás: AFP/Alexander Nemenov

- - - - - -

Olivia Culpo

(Miss Universe 2012, Egyesült Államok)

Forrás: AFP/Joe Klamar

1997 óta nem került ki Miss Universe az Egyesült Államokból, így az amerikaiak igencsak örülhettek a korábbi Miss Rhode Island győzelmének. Az 1992-es születésű Culpo 2010-ben kezdett el modellkedni, egyébként a bostoni egyetemre járt, és remekül játszik csellón, több szimfonikus zenekarnak is a tagja volt. Magánéletéről annyit tudni, hogy egy időben a Jonas Brothers egyik tagjával, Nickkel randizott.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Ethan Miller
Forrás: AFP/2015 Getty Images/Dave Kotinsky

- - - - - -

Leila Lopes

(Miss Universe 2011, Angola)

Forrás: AFP/Yasuyoshi Chiba

Jelenleg New Yorkban él, de Nagy-Britanniában is tanult, így 2010-ben először a Miss Angola UK címet nyerte el, ez után következett csak a Miss Angola cím. Hazájában a társadalmi tudatosságot erősítette az AIDS-szel és a fertőzöttek megítélésével kapcsolatban, 2015-ben pedig hozzáment a New York Giants játékosához, Osi Umenyiorához.

Forrás: AFP/Yasuyoshi Chiba
Forrás: AFP/2012 Getty Images/Astrid Stawiarz

Lapozzon, ha látni akarja a többieket is, a következő oldalon további öt szépség várja!