Borzalmas rémről, bűntényről, 19 késszúrásról készült film

Slenderman: Az internet réme életre kel
Vágólapra másolva!
A Slenderman: Az internet réme életre kel című dokumentumfilm arról a 2014 májusi esetről szól, amikor tizenkét éves wisconsini lányok közel húsz késszúrással próbálták meggyilkolni társukat.
Vágólapra másolva!

2014. május 31-én a wisconsini Waukeshában a 12 éves Morgan Geyser és Anissa Weier egy közeli parkba csalták társukat, a szintén 12 éves Payton Leutnert, akinek azt mondták, bújócskázni fognak. Csakhogy Geyser megmutatta Weiernek, hogy egy kés van nála.

– gondolta akkor Weier, ahogy azt később vallomásában a rendőrségnek elmondta.

A lányok már hónapok óta készültek a gyilkosságra

Weier 2013 októberében bukkant rá a neten Slenderman rémmeséjére. Ez a modern mumus, egy hórihorgas, arctalan rém az internet sötét bugyraiban bujkál. A fogékony fiatalság üzenőfalakon, YouTube-klipekben és egyéb digitális formában ápolja a legendáját. Az ily módon „copy/paste-elve" terjedő horrorsztorik egyik legfőbb terepe a Creepypasta nevű honlap, amit az eset után szinte azonnal bűnbaknak kiáltottak ki, üzemeltetői azonban elhatárolódtak a történtektől.

Forrás: HBO

Nem gondoljuk, hogy valójában a Slenderman vagy más horrorsztorik miatt általában történt volna ez a szörnyűség" – olvasható közleményükben.

Miután tehát vagy a Creepypastán, vagy máshol megismerkedett a félelmetes mítosszal, Anissa Weier 2013 decemberében. 2014 januárjában kezdte el szövögetni egyik barátnője meggyilkolására vonatkozó tervét, amelybe Morgan Geysert is beavatta.

A hangok mondták

Vallomásaik alapján az ölni készülő lányok tényleg elhitték Slenderman létezését. Úgy gondolták, hogy tettüknek köszönhetően a rém „megbízottai" lesznek, sőt a gyilkosság után vele is fognak élni. Éppen ezért, amikor gyilkolni indultak, többek közt családi fotókat is magukkal vittek.

Forrás: HBO

„Valószínűleg vele fogjuk majd eltölteni hátralévő életünket, és nem akartam elfelejteni a családomat" – mondta a rendőrségnek Weier. Geyser eközben azt gondolta, Slenderman folyamatos megfigyelés alatt tartja, olvas a gondolataiban és teleportálni is tud. Nem túl meglepő módon

a lánynál később skizofréniát állapítottak meg.

Az áldozat épphogy, de túlélte a borzasztó támadást

Payton Leutnert zavarodott társai 19 késszúrással sebesítették meg, a lány mégis túlélte a rémes incidenst – pedig az egyik vágás mindössze egy milliméterrel kerülte el a szívben található egyik nagy artériát. Mikor Weier és Geyser magára hagyták meghalni, Leutner elkúszott a helyszínről, és szerencsére hamarosan rátalált egy biciklista, aki azonnal felhívta a 911-et.

Utóhatások

A legújabb híradások szerint a tett kegyetlenségére való tekintettel a lányokat – jelenleg is zajló tárgyalásuk végén – felnőttként fogják elítélni. Az elzárás alatt Weier állítólag mintarabként viselkedik, egy alkalommal azonban megfigyelő őrizet alá kellett vonni, mert

attól féltek, öngyilkosságot fog elkövetni, miután kárt tett magában.

Az áldozat, Payton Leutner viszont azóta rendbejött – és úgy tűnik, nem csak fizikailag, hiszen már az iskolába is visszatérhetett, hogy folytassa tanulmányait, és az életét.

Közel kétórás dokumentumfilmjében az HBO az ügy előzményein és részletein kívül elsősorban annak járt utána, hány kattintásra járnak a befolyásolható, fejlődésben lévő kiskamaszok attól, hogy valami olyasmit fogyasszanak és hozzanak létre a világhálón, ami kimondhatatlan szörnyűségek elkövetésére sarkallja őket. A Slenderman: Az internet réme életre kelt január 23-án mutatták be Amerikában, február 2-án azonban a magyar HBO-n és az HBO GO honlapon is debütál.