Sármos plébános és bögyös kocsmárosnő az új magyar sorozatban

2017.02.01. 08:34

Pap – Schmied Zoltán

Forrás: Nanasi Pal

A helyi vallásos közösségnek nincs temploma (elment a támogatás a halastóra), így a kultúrház termén osztoznak azokkal, akik edzeni akarnak. Sokan nem járnak ugyan a misére, de a pap lelkesen gyűjti be az "az elkóborolt bárányokat is, akik sose teszik be a lábukat a templomba". A sármos plébánosért odavannak a falu asszonyai, neki pedig egyetlen vágya az, hogy elszabadulhasson szülőföldjéről, végre hátat fordítson Pajkaszegnek. 

Teca – Bata Éva

Forrás: Nanasi Pal

A polgármester mellett a falu második – ha nem az első – legfontosabb embere Teca, hisz ő csapolja a sört, övé a kocsma. A bögyös kocsmárosnő a városban élt, de apjától megörökölte a kocsmát, így ide költözött, a helyi férfiak nagy örömére. Többek közt a fociedző Gyuri is odavan érte, ez sok konfliktust szül Erikával, a két nő egymásnak is esik, ha arról van szó. A féltékenykedésre egyébként nincs is ok, Teca szerelme a plébános, aki nem igazán veszi észre a lányt.

Laci – Bánki Gergely

Forrás: Nanasi Pal

A tanítónő fiát, Lacit nem igazán veszik komolyan az emberek, tipikusan olyan figura, aki bár jót akar, mindig félresikerülnek a dolgai. A hivatalban dolgozik a maximalista Erika mellett, nagybátyja, a polgármester a főnöke. Reménytelenül szerelmes Tecába, a kocsmárosnőbe, a lány mellett pedig másik nagy szívügye a falu sorsa: még a polgármester-választáson is indul, hogy szebbé tehesse a falu mindennapjait.

A pajkaszegi lakososok története február másodikán rajtol, Lovas Rozi itt mesélt hosszabban a forgatásról, itt megnézheti, hogy mutatták be a sorozatot a sajtónak, itt pedig még többet olvashat A mi kis falunk szereplőiről.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Előző
Következő