Osztrák, román, orosz, izraeli ellenfelet kaptunk az Eurovízióra

2017.02.01. 18:04

Hivatalosan is átvette az Eurovíziós Dalfesztivál jelképes kulcsait a tavalyi svéd házigazdáktól Vitalij Klicsko kijevi főpolgármester. Egyúttal kisorsolták, hogy a fellépők melyik elődöntőben állnak színpadra, a magyar versenyzőt a másodikban, május 11-én láthatja majd a közönség.

Az idei Eurovíziós Dalfesztivált május 9. és 13. között rendezik meg Kijevben, miután a tavalyi stockholmi döntőt a krími tatár énekesnő, Jamala nyerte meg 1944 című dalával. Az ukrán főváros egyébként nem először lesz házigazdája a versenynek: 2005-ben rendeztek dalfesztivált Kijevben, az előző évben ugyanis Ruszlana Lizsicsko ukrán énekesnő nyert Isztambulban.

A keddi kijevi ceremónián a kulcsok átadása mellett kisorsolták, hogy a versenyre benevezett 43 ország fellépői közül kik mutathatják be produkciójukat az első és kik a második elődöntőben. A szabályok alapján az előző évi nyertes, Ukrajna, valamint a fesztivál öt alapító országa, Nagy-Britannia, Franciaország, Németország, Spanyolország és Olaszország automatikusan a döntőbe kerül.

A sorsolás szerint a magyar versenydal a második elődöntőben hangzik majd el a bolgár, a dán, az észt, a görög, az ír, az izraeli, a horvát, a litván, a máltai, a macedón, a holland, a norvég, az osztrák, a román, az orosz, a San Marinó-i, a svájci, a szerb és a fehérorosz mellett.

Szabó Ádám is ment tovább az elődöntőből, neki is van esélyeForrás: MTVA

Az elődöntőkkel február 10-én és 11-én jelentkezik A Dal, a döntőt pedig február 18-án láthatják a Duna nézői.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK