Történelmet ír egy tévés párkereső műsor

The Bachelor, Nick Viall, Rachel Lindsay
Rachel Lindsay Nick Viall-lal, a legújabb The Bachelor főszereplőjével a műsorban
Vágólapra másolva!
A The Bachelor és a The Bachelorette című párkereső reality műsorokat sokat kritizálták, amiért nem elég sokszínűek, mivel szinte csak fehéreket szerepeltetnek. Ennek most vége, hiszen jön az első, afroamerikai főszereplővel induló The Bachelorette.
Vágólapra másolva!

Az erről szóló hír már azelőtt kiszivárgott, hogy a vetélkedőt sugárzó ABC csatorna hivatalosan is bejelentette volna, de azóta a Jimmy Kimmel Live című talkshow-ban a hivatalos bejelentés is megtörtént, Chris Harrison műsorvezető és az érintett hölgy részvételével (lásd a lenti videót).

Az első olyan párkereső műsornak, amelyben egy fekete nő kegyeiért vetélkednek majd a férfiak, a jelenleg futó The Bachelor egyik versenyzője, egy Rachel Lindsay nevű 31 éves dallasi ügyvéd lesz a címszereplője.

Habár a diverzitás, azaz a különféle rasszok hiányát érintő kritikákra reagálva a The Bachelornak és női megfelelőjének, a The Bachelorette-nek egyre több a nem fehér versenyzője, az elmúlt évek során adásba került több mint harminc évadban még sosem volt példa arra, hogy afroamerikai férfi vagy nő legyen „A nagy Ő" vagy „A nagy (N)ő".

Rachel Lindsay Nick Viall-lal, a legújabb The Bachelor főszereplőjével a műsorban Forrás: ABC

A változás nem ma kezdődött, hiszen a jelenleg futó The Bachelornak van eddig a legsokszínűbb versenyzőgárdája:

a főszereplő agglegényért vetélkedő harminc nő közül nyolc volt nem fehér

(a korábbi szezonban öt, azelőtt pedig mindössze egy volt ez a szám). A The Bachelornak ezenkívül volt már latin-amerikai, a The Bachelorette-nek pedig félig perzsa címszereplője – de a legnagyobb lépést minden bizonnyal mostani, fekete főszereplőt választó döntésével tette meg az ABC.