Újabb bűnügyekre készül a Helyszínelők alkotója

2017.02.17. 12:10

Összeáll a sokunk számára elsősorban fürdőruhás képeiről ismert Sports Illustrated magazin és Jerry Bruckheimer, a Beverly Hills-i zsaru, a Top Gun, a Bad Boys és az Armageddon producere, olyan bűnügyi sorozatok alkotója, mint a Helyszínelők, a Miami helyszínelők, a New York-i helyszínelők, a Döglött akták vagy a Nyomtalanul.

A sportmagazint kiadó Time Inc. a televízió irányába kívánja bővíteni tevékenységi körét: ennek jegyében még az idén negyvenórányi dokumentumműsort akarnak gyártani. Az új tervek részeként készül a nemrégiben bejelentett, Diana hercegnő halálának huszadik évfordulója alkalmából bemutatandó négyórás dokumentumfilm, ami az ABC tévécsatorna és a szintén a Time Inc. érdekeltségébe tartozó People magazin közreműködéseként valósul meg.

Miami helyszínelőkForrás: Archives du 7eme Art / Photo12

A cég ezenkívül valós, a sport világában történt bűnügyeket is fel szeretne dolgozni, amihez az elsősorban bűnügyi sorozatai révén ismert alkotót és társaságát, a Jerry Bruckheimer Televisiont szemelték ki partnernek. A Sports Illustrated és a producer közös projektje a Sports Illustrated: True Crime címre hallgat, és dokumentumsorozatnak készül.

„Szeretünk történeteket mesélni, különösen, ha bűnügyekkel kapcsolatosak. És tetszik az ötlet, hogy ezúttal a dolgok valós oldalát nézzük: hogyan követték el a szóban forgó bűncselekményeket, miért követték el őket, milyen hatással volt mindez más emberekre? Mi ahhoz értünk, hogy kell egy sztorit úgy elmesélni, hogy ütős legyen, és kik lehetnének a legjobb partnerek ebben, mint az újságírók, akiknek az a szakmájuk, hogy különböző sztoriknak járnak utána?" – nyilatkozta Bruckheimer, aki maga is nagy sportrajongó (kedvenc sportága a jéghoki, sőt alkalmanként maga is játszik), ráadásul évek óta a Sports Illustrated elkötelezett olvasója.

Jerry BruckheimerForrás: Frederick M. Brown / Getty Images North America / AFP

Bruce Gersh, a Time Inc. rangidős alelnöke mindehhez azt tette hozzá, hogy ha minden jól megy, nem egyetlen dokuszériáról lenne szó, hanem ha valamelyik különálló sztoriban van potenciál, abból akár külön, független sorozatot gyártanának. A távlati tervek között pedig esetleg egy ahhoz hasonló produkció szerepelne, mint a Ryan Murphy-féle American Crime Story című antológia, csak nem fikciós formában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK