Alekosz elbukta a lakást, és végrehajtót is küldhetnek rá

Alekosz
Vágólapra másolva!
Másodfokon is az RTL Magyarország nyert, a VV4 győztesének vissza kell adnia a nyereménylakását.
Vágólapra másolva!

Pont került az RTL Klub kontra Nagy Alekosz-féle pereskedés végére. „Senkinek sem lehet következmény nélkül szerződést szegni. Az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta a másodfokú bíróság, a lakást vissza kell adni" – hangzott el a Fókuszban.

Mint ismert, a realityceleb 2011 májusában nyerte meg a Való Világ 4-et, kapott saját párkereső műsort rögtön utána, Szerelem a legfölsőbb szinteken címmel. Mindkét valóságshow kiváló nézettséggel ment. Júliusban megkapta az 51 négyzetméteres, 61 négyzetméteres terasszal rendelkező, budapesti, VIII. kerületi lakását, az RTL pedig utalni kezdte a havi egymilliós apanázst, ami elvileg egy éven át járt volna.

Alekosz Forrás: TV2 Sajtószoba

Nagy Alekosz azon az őszön már a TV2-féle Összeesküvőkben bukkant fel, beköltözött a bekamerázott házba, és ezzel az RTL Magyarország szerint szerződésszegést követett el, 2012 januárjában perelte be a tévétársaság (és már nem folyósította a havi egymilliót sem).

Nem volt gyors menet

Sokáig elhúzódott a per, amit másodfokon is megnyert az RTL: Alekosznak a lakást is vissza kell adnia, sőt, az 1,2 milliós perköltséget is meg kell fizetnie. Ha nem teszi, végrehajtót küldenek rá – hangzott el a műsorban.

A legtöbb realityszereplő itthon olyan szerződést ír alá, amelyben az áll, hogy a műsor után 2-3 évig nem mehet rivális tévéhez, és az őt „felfedező" médiavállalat, csatorna rendelkezésére kell állnia, különféle magazinműsorokban való szereplés, promóciós munkák esetén.

A jogászok között alighanem azon ment a disputa, hogy a lakás és a 12 millió forint a valóságshow megnyerése miatt járt-e, vagy csak része volt a hosszabb távra szóló szerződésnek.

Alekosz mindenesetre nyugalmat mímel. „Megmondom, mi van. A lakás továbbra is az én tulajdonomban van. Ahogyan évekkel ezelőtt is. Az Ügy még nem ért véget" – írta, az ügyet nagybetűvel kiemelve. Irány Strasbourg, a legfelsőbb bíróság!